11 Aralık 2013 Çarşamba

Kendimize Çok Önem Veriyoruz


Kendimize o kadar çok önem veriyoruz ki, piyasalardaki değerimizi arttırmak adına mantık dışı yöntemlere başvuruyoruz. Bu yöntemler arasından en çok tercih ettiğimiz ise; hangi konularda eksikliklerimizin olduğu ya da en çok nerelerde başarısız olduğumuzu başkaları ile paylaşmak. Nedense, felaket haberleri ile birinin diğerine yaptığı haksızlıklar ya da küçük düşürücü davranışlardan bahsetmeyi çok seviyoruz. O mükemmel zihnimiz, eksik olmasın, bu güzel fırsatı kaçırmıyor ve daha fazla dikkat çekebilmek adına sürekli eksikliklere odaklanıyor. Peki, bundan sonra neler oluyor?  Tabii ki o meşhur değersizlik hissini deneyimliyoruz.

Zihin, en çok neye odaklanıyorsak onu gerçekleştiriyor.  Kısaca önce inanıyoruz, sonra bu inanca uygun olarak enerji alanımız (gerçeğimiz) tekrardan yapılanıyor. Son olarak ise inandığımız şeyi yaşamaya başlıyoruz. O mükemmel zihnimiz bu arada güzel bir şey daha yapıyor. Elde ettiğimiz sonuç ile başlangıç amacımız arasındaki bağlantıyı bize unutturuveriyor.  O zaman da “cahillik”  denen şeyi deneyimlemiş oluyoruz.   

Aranızda hem bu yazdıklarımın doğruluğunu test etmek hem de değersizlik hissini yok etmek isteyen var ise şöyle bir geçmişe yani her şeyin başladığı ana gitsin ve değersizlik hissine sebep olan başlangıç adımlarını hatırlasın. Hemen hatırlayamazsanız, hiç endişelenmeyin, zihin o kadar mükemmeldir ki arzu ettiğiniz sürece günün birinde hatırlamak istediğiniz neyse size hatırlatacaktır.
.
Bugünden sonra olacaklar için ise şu sorunun yanıtını verebilirsiniz, tabii isterseniz!

Sırf önemli olmak adına değerinizi düşürecek şekilde eksikliklerinizden bahsedip onları eğlence konusu yapmak mı? Yoksa her şeyi bir kenara bırakıp  “ içinizde var olanı “ yani sizi siz yapanı keşfetmek ve onu olduğu gibi ifade etmek mi daha güzel olurdu?


Ben ne mi yapıyorum? Tüm bu eskimiş yöntemleri bir kenara bırakıp, olumsuz yönlerimden bahsetmekten keyif almak yerine sadece ve sadece sevgiye yani var olanı sevmeye odaklanmaya niyetleniyorum. Çünkü diğer yöntem şimdiye kadar beni hiç ama hiç mutlu etmedi!  

Her Daim Sevgi ve Işıkla

1 yorum:

  1. : ) Çok güzel, elinize sağlık…
    İnsanlar sakarlıklarını, unutkanlıklarını, şanssızlıklarını(!) nasıl ballandıra ballandıra anlatıyorlar…

    YanıtlaSil