18 Ocak 2016 Pazartesi

Zihniniz Ne Kadar Kuvvetli?- I



Dışarıya her adım attığımızda o günün çok iyi geçmesini isteriz. Fakat bu dileğimiz her zaman gerçekleşmez. Sebebinin; kuvvetli bir zihne sahip olmamak olduğunu söylesem bana inanır mıydınız? Kuvvetli bir zihin, genetik olarak aileden geçmez. Üzerinde çalışarak elde edilebilecek bir özelliktir.


Negatifle beslenmeye o kadar alışmışız ki, onlar olmadan var olamayacağımıza inanıyoruz. Geçmişte herhangi bir arkadaşınızla birlikte yaptığınız bir konuşmayı hatırlayın, negatif konulardan bahsetme oranınızın daha fazla olduğunu görürsünüz. Başka konuşacak bir şey yokmuş gibi başımızdan geçen kötü olaylardan ya da  eksikliklerimizden bahsetmeye bayılırız. Yağmur yağdığında yağmuru kötüler, hava güneşli olduğunda ise güneşten şikayet ederiz. Kısaca boş konuşmaya bayılıyoruz.

Özel bir davete giderken nasıl üstümüze başımıza dikkat ediyorsak zihnimiz için de aynı dikkat ve özeni göstermeliyiz. Çünkü zihnimizden geçenler hayatımızın nasıl olduğu ile direk bağlantılı. Bu yüzden de bir an evvel zihni kuvvetlendirmek adım atmaya başlamalıyız.  

Zihnimizi kuvvetlendirmenin yolu, pozitif konsantrasyon geliştirerek içinizdeki bilgeyle bağlantıya geçmekten geçiyor. Tarihte bu çalışmayı yapmadan aydınlanmış olan bir tek insana rastlayamazsınız.  Örneğin Buddha ( 6-7 sene meditasyon yaptı), Yunus Emre ( Taptuk Emre’nin dergahında zaman geçirmiş).

Bir sonraki yazımda zihni kuvvetlendirmenin bazı yollarından bahsedeceğim.

Her Daim sevgi ve Işıkla
www.nefestr.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder