4 Aralık 2013 Çarşamba

Ne Kadar Netsiniz? II



(Bu yazıyı okumadan önce “Ne Kadar Netsiniz? I” başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim)

Açık bir zihinle (*) yapılan netleşmenin gücünü asla yabana atmayın. Diyelim ki anneniz “oturma odasında büyük koltuğun karşısındaki küçük sehpanın üzerindeki yuvarlak pembe vazoyu git, getir” dedi. Bunun üzerine siz ne yaparsınız? Pembe vazonun yeri o kadar net açıklanmıştır ki pembe vazoyu oturma odasından alıp hemen annenize teslim edersiniz. Aynı şekilde ne yaptığınızı, neyi ümit ettiğinizi, nasıl bir düzen içinde olmayı istediğinizi, nasıl bir hedefiniz olduğunu, nasıl bir insan olmak istediğinizi ne kadar çok netleştirirseniz onlar da size o kadar fazla yakınlaşacaktır.

Netleşmek demir atmaya benzer, spiritüel çalışmalarda o çok bahsedilen topraklanma, netleştiğinizde gerçekleşir. İsterseniz, şimdi bir önceki yazımda söz verdiğim gibi netleşme üzerine bir örnek yapalım. Diyelim ki biraz daha fazla cesur olmak istiyorsunuz. Bu konuda netleşebilmek için aşağıdaki soruları yanıtlamaya başlayabilirsiniz; ( aynı soruları ilgili yerleri değiştirerek farklı bir arzunuz için yapabilirsiniz. )

Cesur olmanın sizce anlamı nedir? Cesur olmak size neler kazandırır? Cesaretli olmadığınızda hayatınız nasıl olur? Cesaretli olduğunuzda hayatınız nasıl olur? Hayatınızın hangi alanlarında cesaretli olmaya ihtiyacınız var? Cesur olmadığınız bilgisine sahip olmanızı sağlayan deneyimleriniz hangileri? Cesur olamamak size neler kazandırdı? Cesur olamamak size neler kaybettirdi? Bu konudaki hangi deneyiminizin tekrarlanmamasını istiyorsunuz? Bunun için neler yapmalısınız? 
Tüm bu sorulara yanıt verdikten sonra aşağıdaki bir grup soruyu da yanıtlamanızı öneririm.
Cesur olabilmek için şu an yaptığınız nelerden vaz geçmeniz gerekiyor?  (Örneğin; Bırakacağınız şey, sizi endişelere sevk eden düşünceler, inançlar olabilir ya da cesur olmanızı engelleyen kişiler ya da alışkanlıklarınızı mı bırakmalısınız?) Cesur olmanın önündeki engeller nelerdir? Peki, bunları bırakmak için neler yapabilirsiniz ya da neye ihtiyacınız var? Bırakmanız gerekenler şu zamana kadar size nasıl hizmet etmiş olabilirler?

Bırakmanız gereken şey belirlendi, diyelim.  
Bırakmak istediğiniz şeyi hayal edin ve dikkatinizi bedeninize verin, bakın bakalım bedeninizde neresinde neler hissediyorsunuz? Şimdi de bu hissi analiz edin. Bu hissin benzerini en son ne zaman hissettiniz? O zaman neler olmuştu?
Son olarak isteğinizin gerçekleştiğini hayal edin. Bakın bakalım;

Neler yapıyorsunuz? Etrafınızda kimler var? Şu ankinden farklı neler oluyor?  Bu yeni oluşum sizi nasıl hissettiriyor? İsteğiniz gerçekleştiğinde sizin çıkarınız ne olacak? Eksik olan ne artmaya başlayacak? Artacak olan şey sizin için gerçekten de önemli mi?
Netleşme sorumluluğu sadece ve sadece bize aittir. Bunu bizim adımıza kimse yapamaz. İşte bu yüzden de evrendeki bu kuralı bilen büyük gurular bizlere sadece yolu gösterirler. Hangi yoldan yürüyeceğimizi seçmek ve o yoldan yürümek bizim sorumluluğumuzdadır.  

Her Daim Sevgi ve Işıkla



B.İ.D: Açık zihnin anlamı hakkında bilgi için “Açık Zihinli Olmak “ başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder