9 Nisan 2014 Çarşamba

Nefes Almak Neden Bu Kadar Önemli?


Nefes, fiziksel olarak, daha iyi sağlık, daha çok enerji ve güç sağlar, zihinsel olarak,  bastırılmış duyguları temizler ve stresi çözümler, ruhsal düzeyde ise daha çok sevgi, neşe ve “kendini iyi hissetme” hali sunar. İnsanın böyle güzel bir cümleyi okuduktan sonra hemen nefes yapası geliyor değil mi?

Çok doğru, bir an evvel aydınlanıp, kolay yoldan mutlu olmayı kim istemez ki.  Ancak nefesin bir şartı var. O da, kötü günde ve iyi günde bir ömür boyu onunla yaşamınızı paylaşmanız. Yani her şeyde olduğu gibi nefese de emek vermek gerekiyor. Mesela dünya şampiyonu bir sporcu, şampiyonluğu ilan edildikten sonraki gün ne yapar? Çalışmalarına devam eder, Öyle değil mi? Yazımın başında yazdıklarımın gerçekleşmesi için de nefesin tıpkı bir dünya şampiyonu disiplininde yapılması gerekir.
Yaşamımızdaki karmaşa, doğduğumuzdan beri öğrendiklerimiz ile geçmiş travmalardan kaynaklanır. Böyle olmasaydı her şeyi doğal haliyle algılayacaktık. Bence doğal olanı algıladığımız da mutluluk kaçınılmaz olacak. Nefes ve nefesle birlikte yapılan farkındalık çalışmaları bizi doğal olana yaklaştırır.

Ben, uygulamalarını yaptığım transformal nefesi, netleşmek ve yoldan çıktığımda yolumu bulmak için kullanırım. Nefes sayesinde düşüncelerim yavaşlar ve niyetimle uyumlu rehberlikler gelir. Zaman zaman bu rehberliği anlayamadığım olur.  Olsun, ben anlamasam bile nefeste kaldığım sürece o hiç vaz geçmez. Nefesle gelen rehberlikler daha çok keyiflendiren ve şevk veren rehberliklerdir. Böyle olduğunda da adım atmak daha da kolaylaşır. Kısaca, nefes size neyin doğru olduğunu söylemez ama neyin doğru olduğunu anlamamıza yardımcı olacak ortamı sağlar. Ve böylece içinizdeki ilahi rehber ile bağlantıya geçersiniz.  

Buraya kadar yazdıklarım çok hoş görünebilir ancak en hoşu da nefesi deneyimleyerek yazdıklarımı test etmektir. Önümüzdeki günlerde yılda sadece 3-4 defa yapılan transformal nefes seminerlerinden biri gerçekleşiyor. Seminere geldiğiniz gün ile ayrıldığınız günün aynı olmadığı güçlü bir seminer haftası olacak. Bu seminere katılarak tüm bu yazdıklarımı test edebilirsiniz. Bu seminerleri gerçekleştirdiğimiz otel çalışanları her seferinde şunu söylüyorlar. “ bu insanlara neler yapıyorsunuz, yüzlerine nur gelmiş”  
Evet, çok doğru, nur geliyor, çünkü nefes ile doğal halimiz açığa çıkıyor… biz oluyoruz. Ben bu biz olma anlarını çok seviyorum.  

Her daim sevgi ve ışıkla
Sibel.kavunoglu



İlgilenenler bu seminerin bilgilerine www.nefestr.com ulaşabilirler

1 yorum:

  1. merhaba, detaylı bilgi alabilir miyim seminerle ilgili acaba? nerede ne zaman ne kadar gib:) çok teşekkürler

    YanıtlaSil