16 Nisan 2014 Çarşamba

Aslında Bir Şeylere Tutunmaya Gerek Yok!


       
                   Algılarımızla yarattığımız bu dünyada gerçeği bulmak imkânsız gibidir. Çünkü gerçek gerçek, sürekli aynı kalan değişmeyendir. Örneğin, çok dürüst olduğunuzu düşünebilirsiniz. Bu düşünce, yüzde yüz doğru mudur?  Hayır, kişinin dürüst olma niyeti ne kadar güçlü olursa olsun, gerçekten dürüst olabilmesi için dürüstlüğünü gösterebileceği ya da ifade edebileceği insanlara, dürüstçe var olmaya devam edebileceği bir iş, bir ev ve paraya ihtiyacı vardır. Bunlardan birkaçı eksik olduğunda dürüstlükten bahsetmek zorlaşacaktır.     
              Aynı şekilde;  “ Ben çok korkağım ve daha cesur olmak istiyorum”  düşüncesine inanan bir kişi sonuçlara takılmış demektir. Çünkü kendisini ” korkak” yapan parçaları alt alta listeleyerek listedekilerin bir kaçını dahi elimine edecek olsa “ Ben Çok Korkağım” cümlesi değişime uğrayacaktır.  Bu mekanizma “kızgın ben”, “çaresiz ben”, sinirli ben” ya da “mutlu ben” için de aynen geçerlidir.        
          Evrende her şey, herkes birbirine bağlıdır, hiç bir şey kendi başına var olmaz.      Bugün deneyimlediklerimiz sadece bir sonuçtur. Bu yüzden de bugün başımıza gelenleri düzeltmeye çalışmak gereksiz bir çaba olacaktır. Bir evin inşa edilebilmesi için önce tuvalet, yatak odası, oturma odası, mutfak, banyo ve bahçenin bir mimar tarafından kâğıt üzerine aktarılması gerekir. Çizilmiş bir proje olmadan ev tek başına var olamayacaktır. Dağlar, nehirler kendi başına oluşmadı. Bir gül tek başına yetişmiyor. Bir yemek tek başına masada yerini alamıyor. Hepsi önce düşüncelerde kavramsal olarak var oldular ve sonrasında bizler tarafından yaratıldılar.  
            Aynı şekilde sonuçlar grubunda yer alan gurur, kızgınlık, kıskançlık, öfke, stres gibi bizi tüketen, kısıtlayanlar da gerçek değildir. Çünkü bunlar kendilerini oluşturan parçalar yok edildiğinde var olamazlar. Geçmişte zihnimizde kavramsal olarak yaratılmış düşüncelerden ibarettirler. Bizi mutsuz eden ya da mutlu eden her şeyin bu şekilde analizini yapabiliriz. Bu analizi her yaptığınızda bazı şeylere tutunmaya gerek olmadığı gerçeği görünür hale gelecektir. Ancak ortaya çıkan gerçek işinize gelecek midir? İşte onu bilemem!
         Bence boş bir hayalin hayatınız üzerindeki gücüne son vermek için bu analizi yapmak çok güzel bir hareket olabilir. 

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder