20 Kasım 2013 Çarşamba

Kendini Eğlendirme Sendromu


Kendimizi eğlendirmeyi çok seviyoruz. Ve bunun için elimizden geleni ardına koymuyoruz.  Şimdi diyeceksiniz ki “ Ne yani, insanın kendisini düşünmesi çok mu kötü?  İnsanın kendisini düşünmesi tabii ki kötü değil. Ben sadece bugün, bu konuyu abarttığımızda başımıza neler gelebileceğine dikkatinizi çekmek istiyorum.

İsterseniz şöyle bir geçmişe gidelim ve tarihteki bazı diktatörleri hatırlayalım. Çoğu kendisini eğlendirmek adına birçok kişiye, hatta doğaya bile zarar verdiler. Ne yazık ki, hepsinin sonu hüzünle sonuçlandı. Birçok insan diktatörlerle karşılamamak adına farklı diyarlara göç etti. Diktatörlerin yanlarındakiler ise çok korktukları için onların yanındaydılar. Diktatörlerin çoğu yaşamları boyunca tek başlarına kaldılar.  Tabii bir de, Rahibe Teresa gibi insanlarda olan“ Kendini Eğlendirme” sendromu var ki bu tarzı seçenlerin hayatı mutlu sonla bitti.  Yaşadıkları sürece yanlarında bir sürü insan oldu. Hiç yalnız kalmadılar. Hep mutlu oldular.

Diktatörlerdeki“ Kendini Eğlendirme” sendromuna yakalanmak istemiyorsanız yaşamınıza almanız gereken tek şey, “Şefkat” olacaktır. Şefkat olduğunda mutlaka diğerleri de söz konusu olacaktır. “Şefkat” ve “Kendini Eğlendirme” sendromu tıpkı ışık ve karanlık gibi aynı anda var olamazlar. Bu yüzden de  “Ben illa ben “ ya da “ Kendini Eğlendirme” sendromundan kurtulmanın tek yolu başkalarını düşünmek ve onlara şefkat göstermekten geçer. Karşılık beklemeden diğerlerinin iyiliğini ne kadar düşünürsek  “Kendini Eğlendirme” sendromundan o kadar çabuk kurtuluruz.

Hadi şimdi isterseniz “ Nefes Farkındalığı “ uygulaması ile yaşamınızdaki “ Kendini Eğlendirme” sendromunu araştırın.  Tek tek aşağıdaki soruları yanıtlayın.

Sizdeki “Kendini Eğlendirme” sendromu hangi tarz?”, “Kendine Eğlendirme” sendromu ortaya çıktığında olaylar mutlu mu? yoksa acılı mı sonuçlanıyor? “ Bu sendromdan kurtulmak için neler yapılabilir? “

Her Daim Sevgi ve Işıkla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder