15 Kasım 2016 Salı

Nefesiniz Ne Kadar Açık ?


Bedenimizde yedi temel enerji alanı vardır. Eşeysel, pankreas, böbrek üstü, timüs, tiroit, epifiz, hipofiz gibi yedi farklı endokrin bezleri ile bu yedi temel enerji alanı ile bağlantı halindedir.  Yedi enerji alanı tam randımanlı çalıştığı sürece beden sağlıklı kalır. Aksi olduğunda yani eksik ya da fazla çalıştıklarında beden sağlığı bozulur, yaşlanma başlar. İşte bu yüzden de hormonları dengelemek için fiziksel zihinsel ve duygusal olarak dengede kalmak çok önemlidir.

Nefes çalışmaları da fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal olarak bedenin dengede kalmasına  yardımcı olan en güçlü aktivitelerden biridir. Bedenin dengeli bir hale gelmesi bedenin kendini iyileştirmesine sebep olan güçlü, bağlantılı ve açık bir nefestir. Açık nefes sayesinde bedendeki kısıtlanmış bölgelere doğru nefes almaya başladığımızda bedende hücresel düzeyde titreşimsel değişiklikler meydana gelir. Bu titreşimsel değişim, geçmişte bize acı veren hatıraları da dönüştürür. Nefes çalışmaları yaptıktan sonra insanların kolaylıkla hayatlarını değiştirmelerine sebep olan da budur.


Peki açık nefes denilen şeye nasıl erişilir?

Mükemmel açık nefes bir dalga gibidir. Önce karın bölgesi kalkar, sonra göğüs bölgesi; sonra göğüs bölgesi alçalır, bunu karın bölgesi izler. Açık nefeste tüm solunum sistemi kullanılır. Açık Nefes olmadığında birbiri ardına devam eden nefesler arasında duraklamalar var demektir. Nefes alış veriş arasındaki duraklamalar kendimiz hakkında bir çok önemli bilgiler verir. Örneğin, nefes vermeden önce bir boşluk yani duraklama var ise, bu olumsuzluğu serbest bırakmaktan korkmanın ya da olumsuzluğu etmenin işaretidir. Ve bu nedenle Transformal nefes seanslarında kişilerin nefeslerindeki her türlü arayı elimine etmeleri için yönlendirme yaparız. Nefes alma alışkanlıkları bir kez açıldıktan ve nefes almak otomatik hale geldikten nefes aktive olmuş demektir. Nefes alıp verme süreci çaba gerektirmez ve genellikle büyük bir rahatlama hissi olur, kişi kendini hafiflemiş hissetse de sürekli bilinçli bir haldedir.


Her Daim Sevgi ve Işıkla
www. nefestr.com



Kaynak: Dr. Judith Kravitz’in  özel notlarından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder