1 Mart 2015 Pazar

Hayatıma Sevgiyi Çekmek İstiyorum



Çoğu zaman birilerini hayatımıza kabul eder, birilerini de ret ederiz. Bu tarz bir yaklaşım, güvenli bir alan oluşturmanın, olmazsa olmazlarındandır. Fakat bir de yan etkisi vardır. Bu konuda aşırıya kaçıldığında ise zihin kapanır. Zihin kapanmaya başladığında kalpte kapanır. Kalbimizin kapandığını fark ettiğimizde ne yaparız?
Onu açmak için bir sürü enerji çalışması yapar, hacıya, hocaya gideriz. Hatta kalbimizin  açık olduğunu ispat etmek için bizi suiistimal eden bir dizi insanı sevmeye çalışırız. Fakat bir türlü olumlu sonuç alamayız. Gerçek sebebe yani kalbin kapanmasına sebep olan zihne çalışmak hiç aklımıza gelmez.

İsterseniz bu yazdıklarımın doğru olup olmadığını “ Açık bir zihnin yaşamında neler olmaz?” sorusunu yanıtlayarak analiz edelim.

1- Açık bir zihnin gündeminde “Benim evim, benim odam, benin gözüm, benim bedenim, benim işim, benim evim” tarzı konular yoktur. Açık bir zihin hiç bir şeyin kalıcı olmadığını bilir. “benim...” lere odaklandığında hayatın gerçeklerinden uzaklaşacağının farkındadır.
2- Açık bir zihin negatifte kalmaz. Bugün kötü giden bir şeyin yarın değişebileceğini ve hiç bir şeyin durup dururken kendiliğinden gerçekleşmediğini bilir. Yarın bu dünyadan gidecekmiş gibi yaşar.  
3- Hiç bir zaman tembel olmaz. İkinci şıkta bahsi geçen negatife odaklanmadığından “böyle olursa şöyle olur, şu olursa bu olur? “ tarzındaki projeleri çözümlemeye çalışarak sadece zihinde yaşamaya son verir, yaşamayı seçer.
4-  Çok hastalanmaz. Henüz var olmayan ya da bitmiş gitmiş konuları birazdan gerçekleşecekmiş gibi gündeminde tutarak kendisine hizmet etmeyecek hormonları harekete geçirmez. Sürekli salgılanan adrenalinin sağlığını bozacağını bilir.
5-  Yalnızlık çekmez. Açık zihnin her fikri, her düşünceyi, her insanı kabul ettiği için etrafında bir sürü dostu vardır.
6- Deneyimleri arasında çaresizlik yoktur. Bazı insanları, bazı fikirleri yok sayıp kendisini savunmasız bırakmaz. Açık zihin her insanın, her fikrin varlığını kabul ederek olayları gerçek yüzünü görür.

Yukarıdakilerden biri dahi sizde var ise kapalı bir zihne sahip olma yolundasınız demektir. Durum böyle olunca hayatınıza sevgiyi çekmek de zorlaşacaktır. Hacı ve hocalar bize sevgiyi veremezler. Eğer verebilseydiler hepimiz sevgiyi bulmuştuk. Sevgide kalmak kolay gibi gözükse de zordur. Ancak çok güçlü bir motivasyonunuz varsa kolaylaşabilir. Açık bir zihne sahip olmaya niyetlendiyseniz www.nefestr.com sitesinin  Sizin Köşeniz” başlığında yer alan “Sevgi Meditasyonu ( Toglen) “ deneyin. Fakat bir iki defa değil, uzun bir süre yapın. Bakalım Neler Olacak? Tabii bir de yukarıdaki altı maddeden daha fazlasını keşfetmek iyi olabilir.


Her Daim Sevgi ve ışıkla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder