10 Haziran 2014 Salı

Herkesin Hayrına Olan Nasıl Gerçekleştirilir?



 Negatif kaynaklı yaklaşımlar negatif, pozitif kaynaklı yaklaşımlar ise pozitif sonuçların oluşmasına sebep olurlar. Bu yüzden de ne yaptığımızdan çok nasıl yaptığımız önemlidir. Örneğin, insanlara yardım etmek, onlara destek vermek pozitif bir yaklaşım gibi görünse de yardım ediş tarzımız bu sonucu her an değiştirebilir. Mesela, ne kadar iyi niyetli olursak olalım; “şunlardan sakın, bunlardan korun, o kişi ile konuşma, bu ilişkiyi bırak, bunları yapmamalısın, bu işin en doğrusu budur! “ Şeklindeki tavsiyelerle karşımızdaki kişiyi mutlu edemeyiz. İnsanların, kendi sorunlarını çözemeyecek kadar güçsüz olduklarını düşünerek sürekli onların işlerine karışmak negatif kaynaklı bir yaklaşımdır. Diğer bir deyişle insanların geçmiş seçimlerine çamur atarak pozitif sonuç elde edilemez. 
            Güçlü sorular sorarak insanların kendi çözümlerini üretmeleri için fırsat tanıdığınızda ise pozitif kaynaklı yaklaşım içindesiniz demektir. Pozitif kaynaklı yaklaşımda kişi çözümünü kendi başına bulduğu için kendisini daha da güçlü hissedecek ve kendisiyle gurur duyacaktır. Size gelince kişinin mutluluğuna aracılık ettiğiniz için çok mutlu olursunuz. Sonuç olarak  “Kazan kazan” durumu yani “herkesin hayrına olan” gerçekleşir. 
                Peki, “Herkesin hayrına olma”  anlarını nasıl yakalarız? Hala öğrenme aşamasında olsam da kendi kendime uyguladığım bazı uygulamaları sizinle paylaşmakta sakınca görmüyorum. Örneğin; aşağıdaki soruları kendinize sıkça soruyorsanız negatif kaynaklı seçimler yapmışsınız demektir. Bu yüzden de bu soruları soramayacak hale gelene kadar elinizden geleni yapın.
·         Bilinçli olarak Pozitif olmayı seçiyorsam seçimlerim neden Negatif sonuçlanıyor?
·         Bilinçli olarak Barışı ve Uyumu seçiyorsam niçin Kavga ( fikir aykırılıkları, netleşmeme, bir fikirden bir fikre gidip gelme, rekabet) Halini deneyimliyorum?
·         Bilinçli olarak Şükranda kalmayı, Hoşgörü içinde olmayı, seçiyorsam niçin Çekişmeyi ve Rekabeti Seçiyorum?
-An ve an kutuplaşmanın (negatif ve pozitifin) neresinde olduğunuzu analiz edin,
- Diğerlerini yok sayan davranış kalıplarından vazgeçin.
- Sadece kendi işinize bakın, diğerlerinin özellikle de Allahın işine karışmayın

Her Daim Sevgi ve ışıkla



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder