30 Nisan 2016 Cumartesi

Nefes ve Tedavi III

Nefes ve tedavi konusuna bu yazımda da devam etmek istiyorum. Bu seferki yazımda nefesin toksinlerin atılımındaki rolü ile hastalıkların giderilmesindeki etkisi üzerine uzmanların neler söylediklerinden bahsetmek istiyorum. Önce nefes ve toksinlerin atılması ile ilgili uzman görüşleri;
1- Gay Hendricks, Ph.D. , Conscious Breathing (Bilinçli Nefes Alma), sf.17
“Hastalarımda başka bir çok fiziksel sorunun tedavisi hayatlarına nefes alma çalışmalarını dahil ettikten sonra gerçekleşti. Bunu açıklayan basit ama her şeyi kapsayan bir sebep var. İnsan vücudu, toksinlerin %70'ini nefes yoluyla tahliye etmek üzere tasarlanmıştır. Toksinlerin sadece küçük bir yüzdesi terleme, idrar ve dışkı yoluyla tahliye edilebilir. Eğer nefesiniz en üst seviye etkinliğinde çalışmıyorsa, toksinlerden gerekli şekilde arınmıyorsunuz demektir.”
2- Dr. Kurt W. Donsbach, D.C., N.D.,
Super Health (Süper Sağlık)
“Dokulardaki extra oksijenin faydalarında en çok gözden kaçan, daha etkin bir şekilde toksinlerden arınabilme yetenekleridir.”

3- Ed McCabe
Oxygen Therapies, A New Way Of Approaching Disease (1988)
"Hastalık toksinlerin vücuttan hatalı bir şekilde atılmasının sonucudur. Oksijen toksinlerden arınmada vücuda yardımcı olan en önemli öğedir."

Şimdi ise, nefesin hastalıkların üstesinden gelmesi ile ilgili uzman görüşlerini paylaşmak istiyorum;
“Hasta bünyenin en yaygın sebebi hatalı nefes almadır.” Dr. Andrew Weil
“Tüm kronik ağrılar, acılar ve hastalıklar hücre seviyesinde oksijen yetersizliğinden kaynaklanır.”
Dr. Arthur C. Guyton, MD
The Textbook On Medical Physiology (Medikal Fizyoloji Kitabı)
“İleri biyolojik fonksiyonların ve gelişimin tüm kataloğunu deşifre eden anahtar nefes almadır. Sağlıkla ilgili her konuda bu kadar ortada olması merak edilecek bir şey değil mi? Bitkinlik, hastalık veya herhangidir enerji düşüklüğüne dair bir belirti görüldüğünde, nefes alma tekniği bakılması gereken son değil, ilk yer olmalıdır. Nefes alma vücudun geçek anlamda en temel iletişim sistemidir.”
Uzm. Dr. Sheldon Saul Hendler,
Oxygen Breakthrough (oksijenin Dönüm Noktası) sf. 96
“Oksitlenme hayatın kaynağıdır. Eksikliği sağlığınızın bozulmasına ya da hastalığa, yokluğu ise ölüme sebep olur.”
Dr. F.M. Eugene Blasse, Ph.D.
Oxygen Therapy: Its Foundation, Aim & Results
“Basit anlamda, vücudun oksitlenme sürecindeki bir eksiklik hastalığa, ve toksinlerin birikmesine sebep olur. Bu toksinler normal şartlarda metabolizmanın işleyişi sırasında yakılmaktadır.”
Albert Wahl
“Oksijen bağışıklık sisteminin işleyişinde çok önemli bir role sahiptir.” Dr. Parris M. Kidd
Antioxidant Adaptation
(Antioksidan Uyarlaması)
“Tüm ciddi hastalık durumlarında, buna eşlik eden düşük bir oksijen durumu görüyoruz... Vücut dokularındaki düşük oksijen, hastalığın kesin bir belirtisidir...Kanda veya dokularda oksijen eksikliği , tüm dejeneratif hastalıkların ana sebebidir. Tüm hücrelerin yaşam kaynağı oksijendir.” Dr. Stephen Levine, Ünlü Moleküler Biyolog ve Genetikçi
 “Vücut oksijensiz kalırda hastalanacak, ve bu durum devam ederse ölecektir. Bu konuda herhangi bir karşı tez olacağını sanmıyorum.”
Dr. John Muntz, Beslenme Uzmanı
“Yetersiz oksijen, yetersiz biyolojik enerji demektir ve bu hafif bir yorgunluktan hayati bir hastalığa kadar sebebiyet verebilir. Yetersiz oksijen ve hastalık arasındaki ilişki kesin olarak sağlanmıştır.”
W. Spencer Way Journal Of The American Association Of Physicians (Amerikan Hekimler Derneği Dergisi)
“Oksijensiz kalmaya başlayan hücreler küçük panik sinyalleri göndererek vücudun genelinde sürekli bir şüpheli endişe, korku ve felaket duygusu hissettirir. Bu düşük seviyede genellenmiş uyarı, birey tarafından sadece "arka planda gürültü' olarak algılanır. Ya da başka endişe kaynaklarına bağlanır... İnsanlar çok ender olarak bu bitkinlik, acizlik, endişe vb. gibi anlaşılması güç duyguları hücresel oksijen yoksunluğun belirtileri olduğundan şüphelenir.” The Townsend Letter For Doctors
Her daim sevgi ve ışıkla
www.Nefestr.com
Kaynak: Tüm bu bilimsel bilgiler  Transformal Nefesi keşfeden Dr. Judith Kravitz tarafından derlenmiştir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder