29 Ekim 2012 Pazartesi

BirKaç Güçlü Nefes Tekniği



Zihninizin rahatlamasına ve enerjinizin artmasına yardımcı olacak birkaç güçlü nefes tekniğinden bahsetmek istiyorum.
Meditasyon yaparken kendinizi sık sık düşüncedeyken yakalıyorsanız nefes alıp verirken burun deliklerinizden kolayca hava alıp almadığınızı kontrol edin. Eğer herhangi bir burun deliğinizin kapalı olduğunu fark ederseniz denge nefesini yapabilirsiniz.

Sağ elinizin başparmağını sağ burun deliğinin üzerine yerleştirin ve sol burun deliğinizden nefes verin. Sekize kadar sayarken sol burun deliğinize nefes alın ve sekize kadar sayarken nefesinizi tutun. Sol burun deliğinizi sağ elinizin işaret parmağı ile kapatın ve sekize kadar sayarken sağ burun deliğinizden nefes verin ve sekize kadar sayarken nefesi dışarıda tutun. Sekize kadar sayarken sağ burun deliğinize nefes alın ve sekize kadar sayarken nefesinizi tutun. Sağ burun deliğinizi başparmağınız ile kapatın ve bu döngüyü sekiz ila on kez tekrarlayın. Bir müddet sonra bazılarınızın burun deliği tekrar kapanabilir. Burun deliklerinizin açık kalma süresini uzatmak için daha önce bahsetmiş olduğum diyafram nefesini, transformal nefesi yaşamınıza almalısınız.
Meditasyon yaparken odaklanmanıza sağlayacak olan başka bir nefes egzersizi ise “Hong Sah” Nefesidir. “Hong Sah” “Ben bir ruhum” anlamına gelmektedir.

Bu nefesi yaparken önce ona kadar sayarken burnunuzdan nefes alın ve nefes alırken içinizden “Hong” kelimesini tekrarlayın. Ona kadar sayarken nefesinizi tutun ve sonra “Sah” kelimesini yüksek sele tekrarlarken, yavaşça ağzınızdan nefes verin. Aynı şekilde bu nefesi de 8-10 kez tekrarlayın.

Şimdide kendinizi daha neşeli ve enerjik hissetmenizi sağlayacak olan “Ha Nefesi”. Bu nefes sindirimi de kolaylaştırmaktadır.

Ayaklarınız omuzlarınız hizasında açarak ve dizleriniz bükülü vaziyette durun. Ellerinizi karnınızın alt kısmına yerleştirin ve diyaframı genişletecek şekilde ağzınızdan nefes alın. Nefesinizi, “HA” sesi çıkararak hızlı bir şekilde ağzınızdan bırakın. Hızlı bir şekilde birkaç kez tekrarlayın.
Son nefes egzersizi enerjinizi arttıracak olan “Tren nefesi” dir. Daha önce nefes çalışması yapmadıysanız yani nefesiniz açılmadı ise bu egzersizi denemenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü “Tren Nefesi” güçlü bir nefes egzersizidir, yaparken dengeniz bozulabilir ya da başınız dönebilir. (Bu kötü bir durum değildir, sadece alışık olmadığınız etkilerden ötürü endişelenmemeniz için bu uyarıyı yapıyorum)
Ellerinizin ve dizlerinizin üzerinde durun ve göğsünüzü yere indirirken hızlı bir şekilde nefes verin. Yukarı kalkarken kollarınız gerin ve hızlı bir şekilde nefes alın. Otuz kez tekrarlayın (çufçuf yapan bir tren gibi). Otuzuncu nefeste, dizleriniz üzerinde doğrulun ve nefesinizi tutun, kollarınızı başınızın üzerine kaldırın ve geriye doğru yaslanın. Kollarınızı öne ve aşağı doğru hareket ettirirken yavaşça nefesinizi bırakın. Arzu ettiğiniz kadar tekrarlayın.

Sevgiler
Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.
www.yourwishisyourreality.com











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder