7 Kasım 2017 Salı

İyilik Yap İyilik Bul


 İyilik yapmakla ilgili bir sürü güzel söz vardır. Bunlardan bazıları şöyledir, 
  • -       İnsanlara iyilik yapmak, ahirette azaptan kurtulmaya ve cennet nimetlerinin artmasına sebep olur
  • -       Herkese iyilik yapmak, ödünç veya sadaka vermek çok sevaptır.
  • -       İyilik yapmak sağlığa iyi gelir.
  • -       Uzun yaşamın sırrı insanlara iyilik yapmaktır.

İyilik yapmak, iç güdüseldir, doğuştan mayamızda vardır. Bir şeyler sürekli bizi iyilik yapmaya iter.  Bazen bir talihsizlik olur. İyilik yaptığımız insanlar bize karşı nankörlük yaparlar. Bu tarz durumlarda en yakın arkadaşlarımız “Boş ver senin hatan yok iyilikten anlamayan o. Boşuna kendini üzme” demek zorunda kalırlar.

Şöyle bir gerçek var ki, insanların nankörlük yapmalarında iyilik yapanın da payı vardır. İyilikle ilgili söylenen onca güzel söze olan güçlü inanç, yapılan iyiliklerin karşılığını hemen alma isteğini körükler. Karşılık beklenerek yapılan iyilikler, ihtiyacın ne olduğu söylenmeden karşılanmasını istemek gibidir. Beklentiyle yapılan iyilik, enerji tüketir. Beklentiler, öfke enerjisini besler. Öfkeden de güzel bir sonuç çıkmaz. Direk baştan neye ihtiyaç olduğu söylenmiş olsa, onca negatif enerji açığa çıkmamış olacaktır.

Bazen de karşımızdaki kişiye neyin iyi geleceğini varsayarak iyilik yaparız. Bu tarz bir iyilik insanın kendi kendisine yaptığı iyilikler kategorisine girer. Sürekli birilerine iyilik yapar gibi görünsek de kendimize pay çıkartırız. Geri planda kendimize ait bir ajanda vardır. Dolaylı yoldan kendimize iyilik yapmak yerine direk kendimize iyilik yapmak daha akılcı olacaktır.

İyilik yaparken size iyi gelen, karşınızdakine de iyi gelir. İyilik yaparken yoruluyor ve enerjiniz tükeniyorsa, karşınızdaki insan da aynı şekilde bu iyilikten yüzde yüz faydalanamaz. Gerçekten iyilik yaptığınızda yükselen özel bir duygu vardır. Bu duygu şükran duygusudur. Bu duygu yükseldiğinde beklentiler, öfke, kızgınlık yok olur. Kalbiniz dolu doludur, beden ve zihniniz tamamen rahat olur. Bu enerjiyle insanlara yaklaştığınızda hem siz hem de karşınızdakinin çok mutlu olur. Şükran duygusu da herkese iyi gelir. İnsanı daha sağlıklı ve dengeli yapan içinde şükran duygusunun olduğu iyilik yapmadır.  

Her Daim Sevgi Ve Işıkla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder