21 Haziran 2015 Pazar

İnsanlar Neden Bize Karşı Açık Davranmazlar ?


Bazen çevrenizdeki insanların açık davranmadıklarını fark edersiniz. Geçmişte yaşamış olacakları olayları düşünür, onlara karşı anlayışlı davranırsınız. Fakat yine de size karşı açık davranmazlar.

İnsanların size karşı açık davranmamalarının sebebini merak ediyorsanız belki de biraz kendinize bakmalısınız. Çevrenizdekileri sürekli olarak iyi ya da kötü yönde yargılıyorsanız ya da sürekli olarak onlarla rekabet halindeyseniz size karşı açık davranmaları mümkün olamayacaktır. Aslında en derinden asıl sebebin bu olduğunu bilirsiniz. Fakat yine de yargılamaya ve rekabet etmeye  devam edersiniz. Herhangi bir şeyi yapmak için dayanılmaz istek duyuyor ve ondan vazgeçemiyorsanız ona bağımlı olma olasılığınız fazladır. Bu tarz bağımlılıklardan kurtulamadığınızda ise yargılama işini, rekabeti zekice yapmaya başlarsınız.  Örneğin, insanlarla konuşurken önce onlarla ilgili neleri beğendiğinizi anlatır, bol bol övgüler yağdırır,  konuşmanın sonuna geldiğinizde ise asıl konuya geçersiniz. Zekice yargılama konusunda bir iki defa başarılı olsanız da bir müddet sonra insanlar sizinle birlikteyken kendilerini iyi hissetmediklerinden açık davranmamaya başlarlar.   

İnsanların size karşı açık davranmamalarının bir diğer sebebi ise zihninizden geçen düşüncelerdir. Zihninizden geçen negatif düşünceleri etrafınızdakilerle paylaşamasanız dahi bu düşünceler yüz ifadenize yansıyacaktır.  Anında görüntü denilen şey de budur zaten. Eminim, karşınızda sürekli yargılayan, hiç bir şeyden memnun olmayan bir yüz ifadesi ile dolaşan insanlar olduğunda, siz de açık davranamazsınız.

Yazdıklarımın doğru olup olmadığını denemek isterseniz sadece bir günlüğüne sanki birine aşıkmış ya da başınıza mutlu bir şey gelmiş bir yüz ifadesiyle hafif gülümseyerek dolaşın. Zihninizden geçen negatif düşünceleri ve felaket haberlerine bir günlüğüne ara verin. Etrafınızdaki her şeye, her insana ilk defa bakıyormuş gibi bakın. Gözlerinizin içi gülsün. Tedbir almayın, herhangi bir konuya çok kafa yormayın. Mümkünse konuşmak yerine dinleyin. Bakın bakalım neler olacak?

Bence bu hal hem size hem de çevrenizdekilere çok iyi gelecek! Bu denemeyi yapmaya bir günden daha fazla zaman harcadığınızda ise size karşı açık davranan bir sürü dostunuz olabilir..


Her daim Sevgi ve Işıkla



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder