28 Haziran 2015 Pazar

Sürekli Düşünmek Tembellik Yapar


Düşünceler, güçlü bir hayal gücü ile birleştiğinde mükemmelleşir, var olmayan şeyler varmış gibi görünür. Bu da insanı günlük hayatın keşmekeşinden uzaklaştırır. Hayatın keşmekeşini hissetmediğiniz sürece kendinizi mutlu hissedersiniz. Ancak bu mutluluk geçicidir. Hayatınızda var olan insanlar zaman zaman başka telden çalıyor ya da düşman gördüğünüz insanlar dostunuz haline geliyorsa bu durum düşüncelerinizle yarattığınız illüzyon dünyasından kaynaklanıyor olabilir.

Güçlü hayal gücü, deniz kenarında güneşlenirken hülyalara dalma konusunda faydalıdır.  Fakat bunu günlük hayatınızda kullanmaya başladığınızda sizi tembel yapar. Hülyalar içinde mutlu mutlu gezinirken o anda neler olduğunun farkında bile olmazsınız. Hatta yaşamınızdaki bazı güzel anlar çalınmış dahi olabilir. Hayal gücü ile güçlenmiş düşünceler bazen kendini kabuslar şeklinde de gösterir. Kabuslar geçmişte yaşanan üzüntülerin her gün sürekli düşünülmesi ile oluşurlar. Bir zaman sonra hayatınızda strese sebep olabilirler. 

Sürekli düşünen bir kişi ne elindeki işe ne de hayatta yapmak istediklerine odaklanabilir. Hatta kendi kişisel gelişimine bile zaman ayıramaz. Kişisel gelişiminize ya da yapmak istediklerinize zaman ayıramıyorsanız bunun sebebi çok düşünmek olabilir. Bu duruma ne kadar daha izin vereceğiniz sadece sizin bileceğiniz bir iştir. Bence siz siz olun sizi tembelleştiren, 7/24 hülyalara daldıran, tedavülden kalkmış kabuslara sebep olan düşünceleriniz üzerine çalışmaya başlayın... Meditasyon yapın....

Her Daim Sevgi ve Işıkla



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder