4 Haziran 2014 Çarşamba

Özgür İradenize Ne kadar Başvuruyorsnuz?



Polarite ( kutuplaşma) yasası gereği sıcak ve soğuk, ışık ve karanlık gibi evrendeki her şey diğer kutbu ile birlikte var olur. Sıcağın sıcak olabilmesi için soğuğun, iyi şeyleri yaratmak için kötünün ne olduğunun bilinmesi gerekir. Örneğin; bir kiralık katilin oğlu için şiddet ve silah konuları önceleri normal görünecek, ileride okulda öğrendiklerinden sonra şiddet ve silahlar hakkında farklı düşüncelere sahip olacaktır.
                    İşte bu şekilde yaşam içinde bir kutuptan diğerine giderek hayatla ilgili yeni şeyler öğrenir, zamanla netleşerek kendi gerçeğimizi yaratırız. Nihayetinde de denge ve uyumu keşfederiz.  Örneğin yaşamınızda, sevginin yokluğunu hissediyorsunuz öncelikle sevginin zıt kutbu olan korkunun var olduğu yaşam alanlarınızı bulmalısınız. Ancak bu göründüğü gibi kolay olmayabilir. Çünkü korku bir kez yaşamınıza girdiğinde olduğu gibi kalmaz, değişir, dönüşür ve hatta kapsama alanını genişletir.  Korkunun enerji frekansı, neşe ve coşkununki kadar yüksek ( hafif) olmadığından sizi yavaşlatmış hatta durdurmuş bile olabilir. Zaten bu yüzden de ” Korkudan dondu, kaldı” denir.  Sonra sürekli bir erteleme hali içinde olabilirsiniz. Yeni bir şeyler yapmak, öğrenmek, değişmek istemezsiniz. Kendi bildiğinizin doğru olduğuna inanırsınız. Ve de sürekli konuşur, diğer insanları dinlemek istemezsiniz. Peki, insanları dinlemediğinizde ne olur?  (*) Yeni şeyler öğrenmeyi bırakırsınız. Yeni şeyler öğrenmeyi bıraktığınızda ise sevginin sizin için ne anlama geldiğini öğrenemeyeceksiniz demektir. Zaten korkunun sizden istediği tek şey de budur. Çünkü o ancak ve ancak sevginin yokluğunda var olabilir. 
                Allah bu artı, bu eksi şeklinde ayrım yapmadan her şeyi bizim için yaratmıştır. Hangi kutupta kalacağımıza dair kararı ise bize bırakmıştır. Ve buna da  “özgür irade” adını vermiştir. Hadi şimdi bu yazdıklarımın doğrultusunda, deneyimlerinizdeki kutuplaşma durumuna bakarak özgür irade kullanım durumunuza 10 üzerinden bir puan verin. Puanınız çok düşük çıktıysa yapılacak iki şey var. Önce şu sıralar hangi kutupta dans ettiğinizi tespit etmek. Diğer ise hangi kutupta kalmak istediğinizi özgür iradenizle belirlemek

         
Her Daim Sevgi ve Işıkla



                      Dünyadaki sevgi ve şefkatin yansıması olarak bilinen Sevgili Dalai Lama’nın  güzel bir sözü; “Konuştuğun zaman sadece bildiklerini tekrar edersin. Ama dinlersen Yeni Bir şeyler Öğrenirsin”.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder