25 Haziran 2014 Çarşamba

Hayat Amacınızla Ne Kadar Uyumlusunuz?



Kendinize Ne Kadar Güveniyorsunuz?” adlı yazımı okuyan birkaç dostum, bana şu soruyu sormuş; “ Sanırım bende de Aynı Sorunlar Var. İnsanlardan uzak durmak, herkese evet demek, istemediğim şeylere hayır diyememek gibi. Peki, ben nereden başlamayalım?

          Aslında başlama noktası çok basit; insanlarla birlikte olmaya devam etmek ve de onlara hayır diyebilmek. Ben de bu konulara çözmeye niyetlendikten sonra kendimle ilgili önemli bir şeyi fark ettim. Hayat amacım, “insanlara faydalı olmaktı” Ama ben insanlarla birlikte olmak yerine kendi kabuğuma çekilmeyi tercih ediyordum. İnsanlara yardım ederken de çoğunlukla onlara katlanmak zorundaymışım gibi hissediyordum. Aynı anda hem onlara faydalı olmayı hem de onlardan uzaklaşmayı istemek enteresandı. Çünkü bu ikisi birbirinin tam tersi durumlardı.
                     Bu durumda önümde iki seçenek vardı. Ya hayat amacımdan tamamen vaz geçecektim ya da bu durumu kabullenecektim. Nerede yanlış yaptığımı araştırırken, insanlara faydalı olurken kullandığım yöntemler de sorun olduğunu fark ettim. İnsanlara yardım ederken çoğunlukla kendimi suiistimal ediyordum. Kendimi suiistimal ettikçe de karanlık tarafım ortaya çıkıyordu. Bu durumu biraz analiz ettiğimde ise geçmişte birisinin bana şöyle bir şey söylemiş olabileceği aklıma geldi. “Arkadaş benim için bir şey yaptığın sürece beni sevmene izin verebilirim yoksa üzgünüm başka kapıya”  Ancak bu konuşmayı yapanın kim olduğunu hatırlayamıyordum. Biraz düşündükten sonra bu konuşmayı yapanın evrenin vazgeçilmez gurusu sevgili egom olduğunu fark ettim. Egoma inandığım sürece hayat amacımı gerçekleştirmeyi de erteliyordum. Erteleme süreleri de öyle bir hafta, bir ay değil, iki sene üç sene şeklindeydi. Hayat amacımdan her uzaklaştığımda, zihnimde şu soru beliriyordu.  “Neden buradayım?”   Ve bu soru da hayat amacımı tamamen yok ediyordu!  İşte bu yüzden de kendimi suiistimal etmeden insanlarla birlikte olmanın (yani onlara faydalı olmanın) yollarını keşfedip hemen uygulamaya geçiyorum. Bu yolları keşfetmek için de bol bol nefes ve meditasyon çalışmaları yapıyorum.
             Sizin de hayat amacınız insanlarla birlikte olmayı gerektiriyor ise insanlarla birlikteyken kendinizi güvende hissetmenin yollarını bulun. Elinizden geleni yapın ki iç sesiniz size güvensin ve size en uygun olan rehberliği sunsun.  Çünkü bu tür bilgiler içimizde bir yerde bizi bekliyor!
Her Daim Sevgi ve ışıkla



1 yorum: