5 Temmuz 2014 Cumartesi

Farkındalık Her Şeydir!


Farkındalık geliştirerek ruhumuzla olan bağlantımızı kuvvetlendiririz. Farkındalık kısaca algılarımızın ötesindeki gerçeği fark etmektir. Düşüncelerimiz zaman zaman bizi yoldan çıkartabilir. Tekrar dengeye gelebilmek farkındalık geliştirmekle mümkün olur. Peki, şu farkındalık denilen şey nasıl geliştirilir?
            İlk önereceğim yöntem rahatsızlık veren düşüncelerin sorgulanmasıdır. Örneğin, bu düşünce nereden gelmiş olabilir? Nasıl oluyor da böyle düşünüyorum? Düşündüklerim gerçek olabilir mi? Bu düşünce olmasaydı şimdi nasıl hissederdim? Bu düşüncenin varlığına inandığımda nasıl hissediyorum? Şeklindeki sorgulamaların yanıtını verdikçe düşüncelerin ötesindeki gerçeğe adım adım yaklaşırız. Düşüncelerin sorgulanması dışında nefes ve meditasyon çalışmaları da farkındalığın geliştirilmesinde kullanılacak güçlü tekniklerdendir. Nefes bence farkındalık geliştirmek isteyenler için öncelikle başvurmaları gereken bir tekniktir. Nefesi deneyimleyenler çok iyi bilirler, nefes düşüncelerin sakinleşmesine yardımcı olur. Gereksiz düşünceler yok olmaya başladığında görülmeyen yani gerçek görülür hale gelir. Meditasyona gelince, klinik çalışmaların sonuçları, meditasyon yapanların hedef odaklı aktivitelerinde gelişme olduğunu göstermektedir. Hedef odaklı davranış şekillerinde gelişme olduğunda zaman zaman bizi yoldan çıkartan duygular da dengelenmektedir. Duyguların dengelenmesi, olanı olduğu gibi algılamak anlamına gelir.    
            Yıl içinde arada sırada uzun soluklu nefes çalışmaları yaparım. Bu çalışmaların son gününde katılımcılar neşe ve sevgiyi hissetmenin yanında farkındalıklarının da arttığını görürler. Hepsinin içinde şükran hissi beliriverir. Yaşamlarına artık farklı bakış açısıyla baktıklarını fark ederler. Hedefler daha yakınlaşmıştır. Zorluklar sanki eski etkisini kaybetmiştir. Kısaca hızlı ama keyifli bir değişim içinde bulurlar kendilerini. Bazen de içlerinde bir burukluk hissederler. Bu burukluğa, yüksek frekanslı enerji içindeyken geçmiş yaşamlarındaki ağır enerji de vakit geçirme arzusu sebep olmaktadır. Hâlbuki artık hiçbir şey aynı değildir. Matrix filmindeki Leo’nun yaptığı gibi artık mavi hap içilmiştir ve kişinin eski haline dönmesi mümkün değildir. Her ne şekilde farkındalık geliştirirseniz geliştirin farkındalığın dokunuşu işte böyledir.  Geçmişte ne kadar azla yetindiğimizi ve nasıl bir illüzyonun içinde kaldığımızı anlarız. Daha da güçlenip özgürleşiriz. Çünkü farkındalık geliştirildiğinde hastalıklı dalın sadece meyvesi kesilmez, ağaç kökünden yok edilerek hastalık önlenir.
Her Daim Sevgi ve Işıkla
sibel.kavunoglu@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder