24 Ekim 2013 Perşembe

Hangi Fanteziler Faydalıdır!


Birine çok kızdığımızda, öfke hissi o kadar güçlü olur ki,  o an tek seçeneğin intikam olduğuna inanırız. Peki, sonuç ne olur? Keşkeler peşimizi bırakmaz, arzuladığımız tek şey intikam olsa da sonuç bizi tatmin etmez. Çünkü öfke anında zihin kendini haklı çıkartmak için beş duyumuzu da göreve çağırır.  Örneğin, zihinden geçen düşünce acı ise görme duyusu, “ bir dakika dur kardeş, zihninin sana söylediğinden farklı bir alternatif daha var ona da bak” demeyip, sadece oradaki acıyı gösterecektir.  Yani zihnimizden geçen düşünceler acılı ise beş duyumuz da acı formuna girecektir. İşte düşüncelerin gücü de buradan gelir. 

Madem düşüncelerin böylesi bir gücü var, onları bize hizmet edecek şekilde kullanamaz mıyız? Tabii ki kullanabiliriz. Bunun için de zihnimizin gurusu olmalıyız. Örneğin, intikam anı geldiğinde intikam hissini yaratan düşüncenin tam zıddı başka bir düşünceyi yani içerisinde sevginin olduğu diğer bir alternatifi bulmaya odaklanabiliriz.  Odaklanalım derken,  intikamı düşünmeyelim demiyorum, sadece o sihirli an geldiğinde intikam ile birlikte onun tam zıddı olanı da dikkate alalım diyorum.   

Gerçek şu ki! Birine maddi yardım yapmak istiyorsanız önce cebinizde paranızın olması gerektiği gibi başkalarından dürüstlük, saygı, anlayış ve tolerans bekliyorsanız önce siz kendinize ve diğerlerine dürüst, saygılı, anlayışlı ve toleranslı olmalısınız. Bunun için de kendinize şu soruyu sorun, “ Bir playboy fantazisine mi? yoksa içerisinde sevgi ve huzurun olduğu fantezilere mi yatırım yapmak istersiniz? Hangi fantezi size daha çok hizmet eder?”  

Her akşam bir iki dakika kadar o gün içerisinde sevgi ve huzur niyeti olan düşüncelerin yer aldığı fantezilere zaman ayırıp ayırmadığınızı kontrol edin. İmgeleme gücünüz o kadar güçlüdür ki, bir iki dakika içinde size istediğiniz bilgiyi sunacaktır. Sabah kalktığınızda ise, kendinize bir evvelki gece almış olduğunuz kararları hatırlatın. Bu şekilde hem kendinize hem diğerlerine hizmet etmiş hem de sürekli fantezi peşinde koşmuş olursunuz. Ben buna bir taşla iki kuş vurmak derim.  

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder