20 Temmuz 2010 Salı

Nasıl Nefes Alıyorsak Öyle Yaşıyoruz

Evet, Nasıl nefes alıyorsak o şekilde yaşıyoruz. Tek bir nefesin hayatımızın üzerindeki gücünü görmek gerçekten enteresan ve kabul edilmesi zor gibi ama doğru. Nasıl nefes alıyorsak öyle karaktere sahibiz geçmiş ve şu anda yaptıklarımız nefes alış şeklimizde görüntülenebiliyor. İlginizi çekeceğini düşündüğüm için Sevgili Judith’in “Breathe Deep Laugh Loudly” kitabında ülkelere göre insanların nefes alış şekillerinin değişebileceğinden bahsettiği bölümden birkaç alıntı yapmak istiyorum.

İtalya’da insanların karın bölgelerinde bloke olmuş enerjiler bulunmaktadır. Nefes karın bölgelerine çok az veya hiç gitmemektedir. Göbekli olmaları da buna bağlanabilir. Sert bir karnınız var ise hayatınızda olup biten tersliklerin sebebi bu bölgede biriken ifade olmamış, bloke olmuş negatif enerjilerdir. Bu durum kişiyi sinirli yapabilir.

İngilizlerin karına nefes alma alışkanlıkları vardır. Bu da onları ayakları yere basan, başarılı ve güçlü iradeli insanlar yapmıştır. Sadece karına giden nefes yani yaşam enerjisi sebebiyle kalp bölgelerinin bloke olmasına sebep olmuştur. Bu da onların sevgiye ve şefkate rahatça açılamadıklarını gösterir. Soğuk ırk denmesinin altında yatan sebep nefes alış şekilleri olmasın?

Rusların grup bilinci gelişmiş ve nefese güvenmeleri ve teslim olmaları çok kolaydır. Güce teslim olmuş bir şekilde yaşamlarını sürdürürler. Rusların %90 unun nefesleri karın bölgelerine gitmez. Nefesleri karın bölgesine gitmeye başladığı anda güçlenmeye başlarlar

Amerikalı kadınların nefesleri karınlarına gitmediği için güçlerinden ve iradelerinden özellikle vazgeçmiş durumdalar. Erkekler de aynı şekilde karından nefes almamaya çalışıyorlar. Göğüslerini şişirerek nefes alıyorlar bu da onları duygularından kopuk insanlar haline getirebiliyor.

Taiwan ve Asya ülkelerinde ise bayanlar üst solunum yollarına ve boğaza nefes gitmemektedir. Kendilerini tam ifade edemiyorlar. Nefes seansı sırasında çok fazla öksürük ve tükürük olarak dışarıya çıkabilir.

Türkiye’deki durumu ise kendi deneyimlerime dayanarak anlatmak istiyorum. Türkiye’de durum biraz farklı. Tüm illerde yaşayan insanların nefeslerini tam deneyimlemedim ama büyük şehirlerde yaşayan erkekler karınlarına nefes almaktalar. Bu şekilde kalp krizi oranı da artmakta tabii. Sipirutiel illere gittiğinizde Konya gibi durum tam tersi oluyor. Tüm nefes göğüs bölümünde kalıyor, karın kısmına gitmiyor.

Kadınlarda ise en çok ters nefes ve karına tam nefes almama durumunu gözlemliyorum. Ters nefes kişinin hissettiklerini tam tanımlayamama, bildiklerini de hissedememe durumu yaratır. Kişi, bir şey yapmak ister, yapar ama sonra yaptığı şeyin gerçekte onu çok mutlu etmediğini fark eder. Bildiğini sandığı konular ile ilgili gerçekte ne hissettiğini sorduğunuzda da tam bir yanıt alamazsınız. Kadınlarımızın çoğunun verici ve sevecen olması, onların karın nefesi almadıklarını göstermektedir. Özellikle iş hayatında ayakları yere basan, göğüs bölgesine nefes almayan kadınlar ise hayatlarına sevgiyi ve şefkati kabul etmekte zorlanmaktadırlar.

Kısıtlanmış Duygu ve Travmalar Geri Dönülmez Bir Şekilde Nasıl Çözümlenir?

Bir çok kişi, istemediği tecrübe ve duyguları yaşamaktan kaçınmak için nefesini kısıtlayarak duygularını bastırır. Bastırılmış duygular bilinçaltında saklanır. Ve bu da büyük bir enerji gereksinimine yol açtığından vücutta sürekli gerilim oluşur. Bastırılmış bu duygular bilinçaltından davranışlarımıza direk etki yapar. Bu da kendi kendini sabote eden davranış biçimleri şeklinde kendini gösterir. Transformal Nefeste hücresel düzeyde düşük titreşimli bastırılmış duyguların daha yüksek bir frekansa dönüştürülmesi söz konusudur. Zihinsel olarak Transformal nefes, eski bant kayıtlarını, düşünce biçimlerini ve karmaşaları siler, daha derin huzur, yaratıcılık ve aydınlık düzeyleri yaratır. Manevi olarak ise bilinçaltının alt düzeyleri temizlenerek boşluk yaratılır ve böylelikle ruh ya da manevi boyut olan bilinçaltının daha üst seviyelerine ulaşılır. Maneviyatın fiziksel bedenle bütünleşmesi ile kişi, neşe, barış dolu bir yaşama başlar.

Transformal Nefes tekniği, insan bilincinin deneyimleyeceği her alanda transformasyonu yani dönüşümü sağlar.
Fiziksel olarak ; Transformal Nefes sınırlı nefes alışkanlıklarını açıp temizler
- Daha iyi sağlık, detoksifikasyon kapasitesinin artışı
- Daha çok enerji, artan nefes
- Daha çok denge, güç ve bağışıklık

Duygusal ve zihinsel olarak- Transformal Nefes bilinçaltını temizler.
- Stresi çözer ve rahat tepki vermenizi sağlar.
- Hücresel hafızadaki geçmişe ait travmaları temizler.
- Öfke, korku, tedirginlik, suçluluk ve üzüntü gibi bastırılmış duyguları temizler.
-
Ruhsal düzeyde- Transformal Nefes bizi bilincin daha yüksek seviyelerine bağlar:
- Üst benliğimizle olan bağlantımızı açar.
- Birlik hissinin oluşmasını getirir.
- Transformal nefes daha çok sevgi, neşe ve “kendini iyi hissetme” sunar.
Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder