20 Temmuz 2010 Salı

YARATIMLARIMIZ HAKKINDA


Kullandığınız kelimeler yaşamınızı etkiler. Yeterli miktarda söylendiğinde ise gerçek olur. Şu anda yaşadıklarınızın, sahip olduğunuz olumlu ya da olumsuz inanç ve duygularin ürünü olduğunu biliyor musunuz?

Yaşamınızda farkında olarak kuvvetlendirdiginiz, en cok yöneldiğiniz olaylar ve deneyimler hayatınızı şekillendirmekte, kısıtladıklarınız ise yaşamınızda engel ve blokajlar olarak kendini gostermektedir. Bunun sebebi, bizi biz yapan inanç ve duygularimizin %88'inin bilincaltinda depolaniyor olması; sadece ve sadece %12'inin bilincimiz dahilinde olmasıdir. Yaşamınızda engel ve blokajlara sebep olan duygu ve inançlarınızı kısıtladığınızda, yaşamınızın her yanında bolluk enerjisini deneyimlersiniz.

Daha basite indirgersek ağzınızdan çıkan her cümle, düşündüğünüz her şey hayatınınzın gündemini oluşturur. Örneğin “Maddi olarak karşılayamam” şeklinde bir cümle sarfettiğinizde “Karşılayamadığım için bolluğu almam mümkün değildir“ demek istiyorsunuzdur. Veya “Kilo Vermem lazım” dediğinizde ise “ Versem bile kilo almaya devam edeceğim” demek istiyorsunuzdur.

Bu yüzden de arzu ve isteklerinizi gerçekleşmediğinde “İşte şu olmasaydı olmazdı” , “ Aslında onun suçu” gibi suçlamalarda bulunmanın bize faydası olmaz. Burada önemli olan yaratımın sorumluluğunu almaktır. Yani “Maddi olarak Karşılayamam” cümlesini kullandığınızda yaşamınıza bolluğun girmeyeceğini baştan kabul edin.

Düşüncelerinize ve ağzınızdan çıkanlara hakim olamıyorsanız niyetinizi pozitife çevirmek alternatif bir uygulama olabilir. Dışarıda her ne oluyor ise içinizde ve niyetinizde olan odur. Bu yazılanlar anlamlı gelmiyor ve mevcut düşünce ve algılarınızı aynı düzeyde tutmaya devam ediyorsanız şu anki güvenli alanızda kalmayı seçiyorsunuz demektir ki bu tamamen sizin bileceğiniz bir şeydir. Deneyimleriniz her ne kadar arzulamadığınız şeyler olsa da ne olur ise olsun ne yapacağınızı sorunları nasıl çözümleyeceğinizi, nerelere başvuracağınızı ve nasıl bastıracağınızı çok iyi bildiğiniz için mevcut durumu korumak size daha güvenli gelmektedir. Ancak sonraları küçük bir teknik sorun oluşur. Şu an yaşadıklarınızın ötesinde her hangi bir alternatifin olmadığını düşünürsünüz.

Özel seans ve kişisel gelişim seminerlerime katılanlara öğrendikleri yöntemi hayatlarına almalarının öneminden bahsederim. Örneğin günde sadece 10 dakikalarını ayıracak nefes çalışmalarını yapmalarını tavsiye ediyorum. Bazıları yapar ve sonuçlarından faydalanır. Bazıları ise sadece bilir ama uygulamaz, olanı yaşamaya devam eder ya da farklı bir yöntemi denemeyi seçer. Kendisi yerine başka bir şeyin veya bir tekniğin olan her ne ise onu düzeltmesini bekler. O an için güvenli alanında kalır. Bu o kişi için o anda seçimi yapılacak en mükemmel seçimdir. Çünkü o anda o zamanda biraz daha öğrenmeye, deneyimlemeye ve seçimini hissetmeye ihtiyacı var demektir.

Hatırlanması gereken bir şey vardır ki kişi acı ve üzüntüde iken objektif olamaz. Kendisi için iyi olanı bulmaya çalışsa dahi acı ve üzüntüde iken taraf tutar. Objektif olamaz. Objektif olabildiğimiz tek an neşe ve çoşkuda olduğumuz anlardır. Neşe ve çoşkudayken ağzınızda olumsuz bir cümle dahi çıkmaz. Kendi gerçeğinize ulaşturmanız, sorunları çözmeniz kolaylaşır.

Ben hep neşe ve çoşkudayken karar vermeyi seçerim. Siz de deneyin ;

Sevgiler

“ Ruhları harekete geçiren asıl duygu , “neşe”dir”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder