24 Şubat 2018 Cumartesi

Omuzlarımızdaki Yükler


 Omuzlarımızın arkasında şeytan ve meleğin bulunduğu ve bizi sürekli yönlendirdikleri söylenir. Biri yoldan çıkartır, diğeri yolunuzu gösterir. Biri, mutlu olabilmek için kişinin önce kendisini düşünmesi gerektiğini ve mutluluğun az da olsa elini kana bulamakla ilgili olduğunu savunur. Diğer insanlar için en iyisini ancak ve ancak sizin bilebileceğinizi söyler. Diğerinin stratejisi ise çok farklıdır.  Mutlu olabilmek için kişinin kendisinden çok diğerlerini düşünmesi gerektiğini savunur, illa demokrasi der.

Aslında ikisinin de kendisine göre haklı sebepleri vardır. Örneğin melek, insanların iyiliğini düşünerek hareket ettiğiniz de diğer insanlarla olan savaşınızın sona ereceğini söylediğinde çok haklıdır. Çünkü çevrenizdeki insanlar mutlu oldukça negatife bulaşma olasılığınız azalacaktır.

Şeytana gelince fazla ışığa maruz kalmış arınmamış bir bedenin zarar göreceğini bilir. Zira çok fazla alçak gönüllük, kibri de beraberinde getirecektir. Sürekli yardım etme isteği ve gereksiz fedakârlık kişinin kendi değerini unutmasına sebep olur.

Tıpkı bir kalibrasyon aleti gibi ışık ve karanlık arasında dengede tutmaya çalışırlar. Belli bir seviyeye kadar arınmadıkça bu ikiliyi anlamak zordur.

Yapılacak en iyi şey bu ikiliyle fazla bütünleşmeden, yakın fakat bir o kadar uzak üçüncü bir taraf olarak var olabilmektir. Ayrıca fazla ışığın canımızı acıtmaması ya da insanlığımızı unutmamak için bol bol arınma çalışması, affetme ve tabii ki zihne çalışmak gerekir. Çünkü bu ikili sadece iki omzumuzda oturup tavsiyede bulunmazlar. Bedenin fiziksel, zihinsel ve duygusal ve ruhsal seviyelerinin içine yayılmışlardır. Sürekli bizi oraya buraya çekiştirerek zihnimizde karmaşa yaratırlar. Hah tamam artık bitti deriz. Onlar hayır kardeşim bitmedi derler. Zihinsel ve duygusal karmaşa sağlığımızı etkiler.

Ben bu ikiliyi bir gün niyetime uymayan insanlar ve olayları bırakmaya karar verdiğimde keşfettim. Şimdi aranızdan, şu ana kadar bir sürü istemediğim şeyi bıraktım fakat onları henüz fark edemedim diyenleriniz varsa şunları söyleyebilirim. Evet onları fark etmediniz çünkü sevdiğiniz şeyleri bırakırken onların artık size hizmet etmediğini ya da sözde onları istemediğiniz konusunda kendinizi ikna ettikten sonra bıraktınız. Kötülemeden kısaca onlara bxxxk atmadan bıraktığınızda bu ikilinin zihninize yaptıklarını  daha kolay fark edersiniz. O an geldiğinde sizi çelişkilere sevk edecek güçleri kalmayacak. Zihniniz çok ama çok sakin olacaktır.

Her Daim Sevgi ve Işıkla

www. nefestr.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder