25 Ekim 2016 Salı

Oksijen Seviyesi Neden Önemli


Bedensel fonksiyonlarımızda bir şeyler yanlış gittiğinde rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bu tür anlarda bakteri, virüs ve parazitler daha kolay bedene girerler. Bakteri, virüs ya da parazitler vücuda girdiğinde enfeksiyon oluşur.  Enfeksiyon olduğunda bedenin iş görme yeteneği yavaşlar. Evet, bu bilgileri  zaten az çok biliyorsunuz. Bu yazımda tüm bunlar olurken bedeninizdeki oksijen seviyesinin ne kadar önemli olduğundan bahsetmek istiyorum.

             Bedendeki oksijen seviyesini artırarak enfeksiyona sebep olan çeşitli bakteri ve onların yol açtığı enfeksiyonlar ile mücadele edebilirsiniz. Danışanlarım, rahatsızlıkları olduğunda nefes seanslarını iptal etmek isterler. Ben de aksine nefes seansına gelmelerini söylerim. Çünkü nefes seansı sırasında bedenlerindeki oksijen oranı artacak ve oksijen onların daha kısa sürede iyileşmelerine yardımcı olacaktır. Bakteriler, hayvan hücrelerinden daha küçük ve daha ilkel olan tek hücreli organizmalardır. Birçok bakteri vücutta doğal olarak bulunur ve nadiren sorun yaratırlar. Yeter ki çoğalmasınlar, yeter ki olmamaları gereken bir yerde bulunmasınlar. Bir diğer tür bakteriler vardır ki, bunlar hastalığa sebep olurlar. Bunlara patolojik bakteriler denir. Bu bakteriler, enerji sağlamak için oksijeni kullanıp kullanmadıklarına bağlı olarak farklı gruba ayrılırlar. Bazıları enerji üretmek için havayı kullanırlar ki bunlara aerobik bakteriler denir. Bazıları ise havadan hiç mi hiç hoşlanmaz, onlara da anaerobik bakteriler denir. Birçok bakteri oksijenle ya da oksijensiz ortamda bulunabilirler. Bunlar seçici anaerob’lar olarak anılır. Bunlar enerji üretiminde mayalanmayı (fermantasyon) kullanırlar ve söz konusu enzimlerden yoksundurlar. Tam aksine, oksijenle temasa geçtiklerinde ölürler.

 İşte Transformal nefes tekniği ile bedeninizdeki oksijen oranını olması gereken seviyelere getirebilir ve bedenin bakteriler karşı yaptığı yavaşta ona destek verebilirsiniz. Şimdi, zihninizde şöyle bir soru geçiyor olabilir. “Bugüne kadar Transformal nefes tekniğini kullanmadık, hayatımızı gayet güzel yaşıyoruz”. Çok doğru; nefes çalışması yapmadan da bedeniniz bu bakterilerle savaşına devam etmekte ve başarılı olabilmektedir. Fakat bakteriler ile savaşırken bedende var olan enerji kullanılmaktadır. Bedeninizdeki mevcut enerjiyi verimli kullanmak için doğru nefesi yaşamınıza almanız güzel bir seçim olabilir.
.
Her Daim Sevgi ve Işıkla
Nefestr.com
Sibel KAVUNOĞLU

Kaynak: Dr. Scott Kwiatkowski, D.O ‘un bedenimize giren oksijen seviyesinin arttırarak enfeksiyona sebep olan bakterilerin önlenmesine ilişkin makalesi
.






                                         







                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder