15 Temmuz 2013 Pazartesi

Fırsatları Değerlendirmede Gelinebilecek Son Nokta


Zaman zaman karanlık ve aydınlık taraf birbiri ile karışır. Mesela, çok sevdiğiniz halde, karşılığını alamadığınızda öfkelenirsiniz ya da o kadar çok alçak gönüllü olursunuz ki kendi değerinizi hissedemez hale gelirsiniz. Hayatınızda bu ve buna benzer durumlar olduğunda karanlık tarafta ikamet ediyorsunuz demektir. Peki, karanlık tarafa geçişi engellemek mümkün müdür?

Maalesef  “mümkün değildir”. Aksine bu durumu, fırsata çevirmek mümkündür. Mesela, öfke ve kızgınlık yükselmeye başladığında bu yükselişi karanlık tarafın sunduğu fırsatlar olarak değerlendirip  “Hımm, galiba karanlık taraf bana “Sevdiğimi düşündüğüm kişiyi gerçekten sevmediğimi” “Koşulsuz sevgiyi deneyimleme niyetimden uzaklaştığımı” ya da “Şu aralar kendimi sevmediğimi “hatırlatıyor olabilir. En iyisi kendimi sevme, huzurda ve barış kalma niyetimde ısrarcı olayım. Ve … şunu ve bunu ....yapayım ” diyebilirsiniz.  Ya da karanlık tarafın kuvvetlerinden destek alıp biraz bencil olun. Hatta öyle çok bencil olun ki öfke ve kızgınlık, yüzünüzdeki nuru alamasın, hormonlarınızın salgıladığı adrenalin enerjinizi tüketemesin.

Tabii bir de öfke ve kızgınlığa, bilgece yaklaşamadığınız anlar vardır. Bu tür anlardan geri dönüş zordur. Yani “ Atı Alan Üsküdar’ı geçmiş” tir. Yapılacak tek şey; ortalık iyice sakinleştikten sonra ileride aynı fırsat gündeme geldiğinde onu nasıl verimli hale dönüştürebileceğinize kafa yormaktır.  Hadi, şu an birkaç dakika boş vaktiniz var ise bu fırsatı kaçırmayın ve geçmişte ışık ve karanlığın birbiri ile karıştığı anlarınızın olup olmadığına bakın. Şimdiye kadar hangi fırsatları değerlendirebildiğinizi, hangilerini değerlendiremediğinizi tespit edin. Değerlendiremediklerinizi verimli hale dönüştürmenin yollarını arayın.

Bence bu değerlendirme anları, fırsatları değerlendirmede gelinebilecek en son noktadır!.  

Her Daim Sevgi ve Işıkla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder