3 Haziran 2013 Pazartesi

Sevmeyi Hatırlamak!
Eksikleri de olsa yaşadığınız evi, ideal eş profilinde olmasa dahi birlikte olduğunuz kişiyi, istediğiniz gibi olmasa da işinizi sevmek güzeldir. Kısaca sevmenin her türlüsü güzeldir. Ama biz ne yaparız?  Çevremizdeki güzelliklerin keyfini çıkartmak yerine onların eksikliklerine odaklanırız. Olduğu gibi sevmek nedense zor gelir. Ama bu da yetmez, olduğu gibi sevmenin imkânsızlığını kanıtlamaya çalışırız. Bir müddet sonra da sevmeyi unuturuz. Durum böyle olunca kalp çakramızın kapalı olmasına kafayı takar, onu açabilecek guruların peşinden koşarız. Aslında birilerinin kalbimize bir şeyler yapmasına gerek yoktur. Çünkü kalp çakrası sevgiyle, şefkatle ilgilidir. Sevmediklerimizi sevebilme gücü ile ilgilidir. Bizden farklı fikir, düşünce ve duyguda olanların bize karşı oldukları yalanına kanmamak ile ilgilidir. Açıkçası, karşımızdakileri tehditkâr ya da sorunlu olarak görmemizin sebebi bu temalara pek de yabancı olmadığımızdandır.   

Kalp çakrasını açabilmek için korku ve bağımlılıklardan kurtulmak gerekir. Bunun için de öncelikle “ her şeyi olduğu gibi kabul etme ve herkese eşit davranabilme” gücü aktive edilmelidir. Bağımlılık ve korkular yok olduğunda onların yerini alacak sevgi sorun, tehdit ve endişeleri hemen ortadan kaldıracaktır. Çünkü sevgi evrendeki en büyük güçtür, yıkıp dökmeye gerek kalmadan karmaşayı yok eder.

En iyisi bir an evvel risk alıp kendimize diğerlerini sevmek için izin vermeli ve kendimizi başkalarına nasıl sevdireceğimizden çok düşmanlarımızı, kırgın olduklarımızı nasıl sevebileceğimize odaklanmalıyız. Nihayetinde yargıladıklarınız ile yargılamadıklarınızın arasında sadece bir düşünce saklıdır.  Ve bu düşünceyi yok ettiğimizde kendimizi daha özgür ve mutlu hissederiz.

Ben de uzun yıllar herkesin beni sevmesi için bir sürü proje geliştirmiştim. Aslında ihtiyacım olan tek şeyin diğerlerini sevmeyi hatırlamak olduğunu fark ettim.  Ve o gün bugündür her gün “ Bana insanları sevmeyi hatırlatması “ için Allaha dua ederim.

Her Daim Sevgi ve Işıkla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder