17 Haziran 2013 Pazartesi

İlla Bir Şeyler Eksik mi? Olmalı


Herkesin tam ve bütün olduğuna inanmak adına birçok spritüal çalışmanın yapıldığı şu zamanda arkadaşlarınızın zaman zaman dikkatinizi eksiklerinize çekmesi; sizi nasıl hissettiriyor?  Tam ve bütün mü yoksa çaresiz ve yalnız mı?  İsterseniz bu soruya yanıtlamadan önce aşağıdaki örneğe bakalım.
Şimdi; seçimlerinizle ilgili öneride bulunmak yerine yorum yapmadan sizi şefkatle, destekleyici bir tutumla dinleyen bir arkadaşınızla olduğunuzu hayal edin.  Peki, şimdi nasıl hissettiniz?

Bir önceki örneğe göre daha iyi” değil mi?   Bu örnekte dostunuz sizi tam ve bütün gördü, eksik bir şey olmadığını düşündü. Ve böylece kendinizi daha iyi hissetmenizi sağladı. Aynı şekilde büyük gurular ile birlikte olduğunuzda da kendinizi çok iyi hissedersiniz.  Çünkü onlar herkesin ve olan her şeyin mükemmel olduğuna inanırlar. Onlara göre eksik ya da zayıf yan yoktur. Değişimin sürekli olduğunu ve o an neyi seçtiğiyseniz sizin için en uygun olanın o olduğunu bilirler.  

Aksi olduğunda yani birisinin eksiği olduğuna inandığınızda ise ya ona acıyor ya da üzülüyorsunuzdur. İnsanlara acıyıp üzüldüğünüzde, onları farklı konuma koyarsınız, ayrılık yaratırsınız.  Çünkü acıma ve üzüntünün arkasında kibir vardır. Hâlbuki gerçek sevgi olduğunda birlik, bütünlük olur. Ayrılık hiç olmaz. Bence dostlarınıza şu ana kadar almadıkları bir hediye verin. Onlara mükemmel olduklarını hissettirin. “Olmaz, illa onlara yol göstermek isterim” diyorsanız, o zaman önce kendinize yol gösterin. Önce kendi eksikliklerinizi tamamlayın, sevgi, şefkat, mutluluk ve huzuru içselleştirin. Bunu öyle mükemmel yapın ki önce siz tam olun, önce siz şifalanın. Ve böylece dostlarınız gerçek şifanın nerelerde olduğunu anlasın.   
      
Her Daim Sevgi ve ışıkla

www.nefestr.com 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder