27 Eylül 2012 Perşembe

Bedendeki Oksijen Seviyesini Artırmak Neden Önemli?



Hastalıklar bedensel fonksiyonlarımızda bir şeylerin yanlış gittiği, vücutlarımız her zaman yaptığı işi yapmayı başaramadığı zamanlarda ortaya çıkar. Bedenimizin çalışma sistematiğini değiştirerek ona zarar verebilecek birçok şey vardır. Enfeksiyonlar, listenin başında yer alır. Vücuda bakteriler, virüsler ya da parazitler girdiği zaman bir enfeksiyon var demektir. Bunlar bedenin iş görme yeteneğini yavaşlatacak kadar geliştiklerinde oluşan durum ise, hastalıktır. Bedenin oksijen seviyesini artırarak enfeksiyona sebep olan çeşitli bakteri ve onların yol açtığı enfeksiyonlar ile mücadele edebiliriz.

Bakteriler, hayvan hücrelerinden daha küçük ve daha ilkel olan tek hücreli organizmalardır. Bakteriler ilkeldir. Çünkü daha az karmaşık bir DNA’ları vardır. Birçok bakteri vücutta doğal olarak bulunur. Bunlar bahçedeki otlar gibidir, nadiren sorun yaratırlar. Yeter ki aşırı çoğalmasınlar ya da olmamaları gereken bir yerde yetişmesinler. Bir diğer tür bakteriler, insanların içine her girişlerinde hastalığa neden olurlar. Bunlara patolojik bakteriler denir. Bakteriler, enerji sağlamak için oksijeni kullanıp kullanmadıklarına bağlı olarak farklı gruba ayrılırlar. Bazı bakteriler enerji üretmek için havayı kullanırlar ki bunlara aerobik bakteriler denir. Bazıları havadan hiç mi hiç hoşlanmaz, onlara da anaerobik bakteriler denir. Birçok bakteri oksijenle ya da oksijensiz ortamda bulunabilirler. Bunlar seçici anaerob’lar olarak anılır.

Aerobik bakteriler bazı enzimler (kimyasallar) üretirler ve böylelikle oksijen olan ortamda konforlu bir yaşam sürerler. Bu enzimler bakterilerin enerji üretmek için oksijeni kullanmalarına, aynı zamanda da oksijenin ortaya çıkardığı bazı kimyasalları parçalamalarına yardım eder. Mikro aerofilik bakteriler sadece bir tek tür koruyucu enzime sahiptirler, yani düşük oksijen miktarlarına dayanabilirler. Anaerobik bakteriler ise, enerji üretiminde mayalanmayı (fermantasyon) kullanırlar ve söz konusu enzimlerden yoksundurlar. Tam aksine, oksijenle temasa geçtiklerinde ölürler.

İşte doğal nefes ile bedeninizdeki oksijen oranını olması gereken seviyelere getirebilir ve bedeninizin bakteriler ile yaptığı savaşa destek verebilirsiniz. Mevcut durumda da bedeniniz bu bakterilerle savaşına devam etmekte ve başarılı olabilmektedir. Ancak bu aktivite için bedeninizdeki mevcut enerji kullanılmaktadır. Doğal nefes yaparak bedeninizdeki enerji seviyesini daha da verimli kullanmaya başlayabilirsiniz!!
Sevgiler

Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.

www.yourwishisyourreality.com


Kaynak: Dr. Scott Kwiatkowski, D.O ‘un bedenimize giren oksijen seviyesinin arttırarak enfeksiyona sebep olan bakterilerin önlenmesine ilişkin makalesi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder