18 Mayıs 2011 Çarşamba

6 İmkansız Şey

Çocuk filmleri benim hep ilham kaynağım olmuştur. Bu yazımda Alice Harikalar Diyarından bahsetmek istiyorum. Alice’in hikayesi bana hep enteresan gelmiştir. Alice Harikalar Diyarının, Alice’in bilinçaltındaki yolculuğu olduğunu düşünürüm.

Bilindik hikayemizin bu seferki sonunda, Alice’in Harikalar Diyarındaki korkunç canavar ile boğuşması gerekmektedir. Zira Kötü kraliçenin hükümdarlıktan in

mesi için bu canavarın kellesinin uçurulması gerekmektedir. Canavar ile dövüşecek tek kişi ise Alice’tir. Alice’in canavarın kellesini uçurması durumunda Harikalar Diyarında Kötünün yerine iyinin hükümdarlığı tekrar başlayacaktır. Oysaki Canavar son derece güçlü bir yaratıktır. Çok güçlü bir yaratık olan canavarın kellesini uçurmak neredeyse imkansız ötesidir. Derken bir gün Alice, canavarla karşı karşıya gelir ve boğuşmaya başlarlar, ancak Canavar çok güçlüdür, Alice de tüm gücünü kullanmasına rağmen canavarı bir türlü zayıflatmayı başaramamaktadır. Derken tam artık kaybettiğini düşünmeye başladığında, o gün deneyimlediği 5 imkansız olayı kendine hatırlatarak imkansız da olsa bir şekilde bu canavarı yenebileceğini düşünür. Bir yandan canavarla boğuşurken bir yandan da tek tek bu imkansız diye düşündüğü ancak gerçekleştirdiği olayları hatırlar. Bundan sonrasında canavarla aralarındaki savaş yavaş yavaş Alice’in lehine döner, canavar zayıflamaya başlar , sonunda da Alice onu yener ve de 6.ncı imkansız olan Canavarın kellesini de alır. Artık Harikalar Dünyasına egemen olan kötülük bitmiştir, iyinin zamanı başlamıştır. Kötülüğü temsil eden kraliçe ( gerçekte de iyinin kardeşidir) dışında ise herkes artık çok mutludur, herşey düzene girmiştir.

Herşeyin yerli yerine geldiğini, bu dünyadaki işinin bittiğini düşünen Alice de ; İyi Kraliçeye Harikalar Diyarını teslim eder ve kendi dünyasına dönerek yaşamındaki diğer imkansızları gerçekleştirmek adına uzak diyarlara yelken açar.

Alice Harikalar Diyarı içimde; iyi ve kötünün sürekli savaş halinde olduğunu, odaklanmadığım zamanlarda ise karanlık tarafa kolayca kayabileceğimi hatırlatır bana. Gerçekten iyiyi ( gerçek!) seçmeye odaklandığımda ise imkansız görünen arzu ve isteklerimin görünür hale gelebileceğine, gerçekleşmesi ne kadar imkansız dahi olsa farkındalığıma gelenin gerçekleşmesinin mümkün olabileceğine inandırır beni…..
Burada önemli olan farkındalığımıza gelen arzu ve isteklerin gerçekten bize ait olup olmadığını ayırt edebilmektedir. Arzu ve isteklerimizin bize ait olup olmadığını gösterecek tek metod ise içimize dönmektir. Yaşadığımız her anı farkına vardığımızda kendi arzu ve isteklerinizi keşfetmemiz yani kendi imkansızımızı bulmamız kolaylaşır. Dışarıya odaklanarak farkındalığımıza gelen arzu ve istekler gerçekte bize ait olmadığı için gerçekleşmezler ya da gerçekleşmesi için çok çaba harcamamız gerekir. Her iki halde de hayal kırıklılığı yaşayabiliriz.

Arzu ve isteklerinizin neler olduğundan emin değilseniz her anınızı farkında olarak geçirmeli, deneyimlerinizden hangilerinin sizi daha çok mutlu ettiğine odaklanmalısınız. Odaklanmaya yardımcı olacak tek şey ise meditasyon yapmaktır. Meditasyon sırasında nefes alıp vermeye odaklanıp, sürekli nefesinizde kalmayı becerebildiğinizde zamanla günlük hayatınızda olup bitenin de farkına varmaya başlarsınız. Meditasyon içine dönmeyi öğrenmenin en iyi yoludur. En ideali 24 saat meditasyon halinde olmaktır. Ancak bu disipline gelmek zaman alabilir. Tek başıma bunu yapmak zor derseniz uzun zamandır Türkiye’ye gelip giden Vipassana Meditasyon ustası eski rahip Jeff Oliver’in Vipassana meditasyon kamplarından birine katılabilirsiniz.

Meditasyonun yan etkileri vardır. Yan etkilerin en başında ise kendi merkezinde kalma, huzur, anlayış hali gelir. Anlayış ise, hoşgörü ve sevgiyi getirir. ” Kendimi nasıl sevebilirim” kendiliğinden gerçekleşir. Kendinizi sevdiğinizde ise evreni de sevmeye başlarsınız. Sizin için imkansız olan farkındalığınıza geliverir.

Çok geçmeden başlamanızı öneririm. Bu sene kendiniz için Alice gibi gerçekleşmesi imkansız olan 6 şeyi belirleyin. Mesela bunlardan bir tanesi de içine dönmeyi başarmak olsun.

Ben 6 imkansızımı belirledin mi? Tabii evet. Peki 6 imkansızım ne mi ? Üzgünüm ağzımdan laf alamazsınız.

Sevgiler

P.S. 2011 yılındaki tüm yazılarım editörlüğünü kuzenim Figen Güler yapmaktadır. ona çok teşekkür ediyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder