23 Mart 2015 Pazartesi

Hangi Spritüal Uygulama Etkili?


Zaman zaman “ Bu teknik işe yarıyor mu?”, “Çok sayıda uygulama denedim, olmadı” şeklinde sorular geliyor. Hemen bir şeylerin olup bitmesini istiyoruz. Sizi bilmiyorum ama benim için bireysel farkındalık kazanmak fiziksel rahatsızlığı olan bir kişinin ilaç içtikten sonra hemen ayağa kalkması şeklinde gerçekleşmiyor. Bu yüzden de kişisel gelişim tekniklerinden bir ya da birkaçını seçtikten sonra tıpkı dünya şampiyonu bir atletin şampiyon olduktan sonra çalışmalarına devam etmesi gibi sürekli o tekniği uygulamak gerekiyor. Belki de  “Hangi spritüal uygulama etkili? sorusu yerine önce “Bana Uygun Olan Spritüal Uygulama Hangisi?” sorusunu sormak,  bu sorunun yanıtını bulduğunuzda ise “benim bundan çıkarım ne olacak?” sorusuna yanıt bulmak daha mantıklı olabilir. Bu soruları yanıtlarken aşağıdaki başlıklara göz atmak faydalı olabilir; 


Bu başlıklardan en önemlisi; “Özgür İrade”. “Özgür İrade” yi ters köşeye yatıracak hiç bir teknik yok. “ Ben değişime hazırım, bu teknik söylendiği gibi gerçekten iyiyse bana da bir şeyler yapacaktır” şeklinde konuşmalar yapa durun. İçinize sinmedikçe yani özgür irade ikna olmadıkça o teknik uygulanmadan arşive kaldırılacaktır. “Özgür irade” reklama, promosyona inanmaz. “Özgür irade” motivasyonunuzun ne olduğu ile beslenir. Motivasyonunuz güçlü değilse dünyanın en mükemmel tekniği de olsa uygulamadığınız sürece etkili olmaz. Uygulama yapamıyorsanız motivasyonunuz kuvvetli değil demektir.  Belki de o sıralar motivasyonu güçlü olan farklı bir aktivite üzerinde çalışıyor olabilirsiniz!!! Örneğin; Sigara alışkanlığı. Sigara kontrol etmekle ilgilidir. Sigara içerek bir şeyleri daha rahat kontrol edebildiğimizi düşünürüz. Aynı servisi verecek başka bir şey bulduğumuzda sigarayı bırakmak kolaylaşır.

Bir diğer önemli konu, terapi aldığınız kişinin paylaştığı tekniği kendisinin uygulayıp uygulamamasıdır. Bu yüzden terapi alacağınız kişiyi araştırın, sorun soruşturun, yaşamı nasıl yaşadığına bakın, özgür iradeniz bu bilgiler olmadan o teknik için “geçer” not vermeyecektir.

Başka bir önemli konu ise kendimize karşı sabırlı olmaktır. Yılların alışkanlıkları aniden yok olmaz. Çünkü geçmişte onları var etmek için bir sürü inanç, düşünce, bakış akışı oluşturdunuz, hatta fiziksel ortamınızı dahi değiştirerek ilgili alışkanlık konusunda derinleştiniz. Bu da kendinize karşı sabırlı olmanız için çok güzel bir sebep. En derinlerden yukarı çıkmak bazı insanlar için daha fazla zaman gerektirebiliyor. 

Bilge kişilerin de hep söyledikleri gibi kişisel farkındalık kazanmak süreklilik istiyor ve bir bitiş çizgisi yok. Geçmişte her ne zaman “tamam oldu galiba” dediysem, bana gidilecek daha yolum olduğunu gösterildi. Sanrım işin sırrı  gol” atmak yerine topu sürmenin keyifli olduğunu keşfetmekten geçiyor.


Her Daim Sevgi ve Işıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder