14 Aralık 2014 Pazar

Gerçek Patron Kim?



İnsanlığa faydalı olacaklar ile zarar vereceklerin tasarlanmasında zihnin imgeleme gücünün rolü büyüktür. İmgeleme gücünün genelde hangi tür tasarımlarda aktif olacağı ise zihnin en çok odaklandığı temalar belirler. Zihin, tıpkı lambanın cini gibidir. Neye odaklanırsak onu gerçekleştirir. Zihnin, şimdiye kadar  odaklanılan şeyleri izleyerek“ bak güzelim, şu aralar odaklandığın şeyler senin hayatını çıkmaza götürecek, dikkat et” ya da “şu sıralar muhteşemsin, evrene bir sürü faydalı şeyler yaptın, aferin” tarzında raporlama yaptığı görülmemiştir. Bu da hayatımızın gerçek patronun kim olduğunu net bir şekilde gösterir ki bu gerçek patronda bizden başkası değildir.  

Diyelim ki bu sabah kalktığınızda gününüzün güzel geçmesini çok istediniz ve bu niyetle evden ayrıldınız. Zihniniz bu isteğinizden hemen haberdar olacak ve bu isteğinizi gerçekleştirmek için gününüzün güzel geçmesini sağlayacaklar ile engelleyeceklerin listesine  dikkatinize getirecektir. Negatif şeylere tutunma alışkanlığı olanların çoğunlukla günlerin güzel geçmesini engelleyecek olanlara  odaklanacağını söylemek için falcı olmak gerekmez. Güzel bir sonucu garantilemek için dahi olsa, negatife odaklanmak her zaman negatif sonuç doğurur. Bu süreci de tıpkı arkadaşınızla BMW marka araba hakkında kısa bir konuşma yaptıktan sonra gözünüzün sürekli BMW marka araçlara çekilmesine benzetebilirsiniz. Bu yüzden bazı dış güçleri suçlamak yerine gün içinde nelere odaklandığımızı bulmak bizim için en hayırlısı olacaktır.

Çoğu zaman güzel bir şeylerin gerçekleşmesini istesek de arzu etmediğimiz şeyler gerçekleşir. Bu da gerçek patronun işini doğru yapmamasından kaynaklanır. Odaklandığımız, tutunduğumuz şeyleri seçme hakkı bize verilmiştir. Yaşamda acı veren deneyimlerimiz varsa bunun sorumluluğu bize aittir. Acı veren deneyimleri yok etmek için de geçmişte gerçekleşmiş olan kötü şeylerin olmaması için elinden geleni yapanların ya da  arzularının gerçekleşmesine engelleyecek olanlara savaş açanların başarılı olduğu görülmemiştir. Aranızda bunu gerçekleştirenler var ise lütfen parmak kaldırsın..  

Bundan sonrası için başınıza daha güzel şeylerin gelmesini istiyorsanız güzel şeylere odaklanmalı, bunu yaparken de etik olmaya özen göstermelisin.  İşte o zaman başarı kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden de hadi gelin, iyi bir patron olun ve zihnin odaklanma gücünü geliştirmeye niyet edin. Fakat bu sadece niyet etmekle kalmasın uygulamaya da başlayın. Uygulama için ise bedeniniz ne kadar acı çekecek olsa da, zihniniz size ne kadar enteresan düşünceler sunsa da, çok güzel bir dizinin en önemli sahnesini kaçıracak olsanız da ya da o an uyumak daha keyifli görünse de odaklanma kasınızı geliştirmek için her gün 20 dakika nefesinize odaklanarak konsantrasyon geliştirin. Yaşamınızda hoşunuza gitmeyen şeyleri değiştirmenin yolu burada geçiyor!  


Her Daim Sevgi ve Işıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder