1 Temmuz 2013 Pazartesi

Bakış Açım Değişti Şimdi Ne olacak?


Yaşadığınız her travmada inanç sisteminiz yeniden yapılanır. Ve bu yapılanma gerçekten eşsiz ve büyülüdür. Öyle ki niteliği negatif olan travma, size hizmet etmeye başlar. Örneğin anne ya da babanıza olan kızgınlığınız sizi daha başarılı yapmış olabilir. Ya da geçmişte başınıza gelen taciz olayı sizi daha güçlü yapmış olabilir. Gerçek, ortaya çıkmaya çalışsa da nedendir bilinmez her defasında travmanın yarattığı yanılsamayı seçeriz. Yanılsamadayken imkânsızı imkânlı hale getirdiğiniz zamanlar olur. Ve tabii bunun için de muhteşem bir enerji harcarız. Durum böyle olunca, yaşamınızdaki bazı alanlar kısıtlı kalır. Örneğin işinize o kadar çok odaklanırsınız ki ya ilişkiye girecek zaman bulamaz ya da hem işi hem de ilişkiyi bir arada sürdüremeyeceğinize inanırsınız. Günün birinde bu yanılsamayı fark ettiğinizde yani bakış açınız değiştiğinde yani başarılı olabilmek için anne ve babanıza kızgın olmanıza gerek olmadığına karar verdiğinizde “Şimdi ne olacak, Bundan sonra yaşamım nasıl olacak? Şimdi Ne yapmalıyım? Sorularını sormaya başlarsınız. Peki, bu soruları neden sorarsınız? 

Şöyle ki; yıllardır ayakta tutmaya çalıştığınız, gerçekte var olmayan işletme bir anda yok olmuştur. Var olma amaçları tamamen yok olduğundan işletmede var olan insanlar da yok olup giderler. Böyle bir durumda kendinizi “işsiz, güçsüz, yalnız” hissedersiniz. İşte bu yüzden de“ şimdi ne olacak?” sorusunu sorarsınız. Aslında yaşamınızdan çıkan bir şey yoktur. Yanılsama gider yerine gerçek gelir. Bu mekanizmanın farkındaysak ne ala. Farkında değilsek zaten hiçbir zaman var olmamış bir işletmeyi yeni bir yanılsama ile tekrardan var etmeye çalışırız. Ancak işletmeyi var edecek inanç yok olduğundan başarılı olmak mümkün olmayacaktır. Böyle durumlarda yapılacak tek şey sadece‘ durmak ve izlemek” olacaktır.” Durmak ve izlemek” de kalırsak eskinin yerine gelecek olanı fark etmek kolaylaşacaktır.  Yeni gelen bize huzur veren, daha mutlu yapan olacaktır. Endişe, öfke, kızgınlık, pişmanlık, hayal kırıklılıkları da ortadan kalkacaktır.  “Durmak, izlemek” bir meziyettir ve sonradan kazanılabilir. Bu meziyete sizi götürecek en doğru uygulama nefes farkındalığıdır. ( İlerideki yazılarımda nefes farkındalığından da bahsedeceğim.)

Ha son bir şey daha var. Travmaların yapılandırdığı inanç sistemi eninde sonunda yıkılmaya mahkûmdur. Sizi yaşamda daha güçlü ya da başarılı yapmış olsalar da bu tarz güç ve başarının altında korku vardır. Gerçek güç ve başarı altında sevgiyi barındırandır. Bence bir an evvel inançlarınızın yani bakış açılarınızın arkasındakini keşfetmeye bakın!

Her Daim Sevgi ve ışıkla
www.nefestr.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder