8 Nisan 2013 Pazartesi

Var Oluş Şeklinizden Ne Kadar Emisiniz?


Değişim kaçınılmazdır. Ancak bazen değişimi yanlış yorumlamış olabiliriz. Mesela, çalıştığımız işin eskisi gibi olmadığını ya da birlikte olduğumuz insanın son zamanlarda değişmiş olduğunu düşünürüz.  Bu değişimle başa çıkamadığımızda ise çalıştığımız işten ya da birlikte olduğumuz kişiden ayrılmaya karar veririz.

Aslında işimizin tanımı bellidir. Vizyon, misyonunda bize neler sunacağı açıkça belirtilmiştir. Ve bu durum uzun bir süre değişmeyecektir. Olsun biz yine de çalıştığımız işin bize mutluluk getirmesini isteriz.  Başta her şey iyi gider. Arzularımız gerçekleşmeyince öz değerlerimizi bir kenara bırakma pahasına da olsa var oluş şeklimizi değiştirmeye başlarız. Bu da ileride bir şekilde bize mutsuzluğu getirir. İşin içinden çıkamadığımız bir anda ise özgeçmişimizi revize edip yeni bir iş arayışına gireriz. Şansımız yaver gitmiş ve hemen iş değişikliği yapmış olabiliriz. Ama en önemli şeyi yani işten ayrılma sebebimizin orada var oluş şeklimiz olduğunu bir kenara bırakıveririz.

Aynı durum, birlikte olduğumuz kişiden ayrılmak istediğimizde de geçerlidir. İyisi mi, bir şeylerden sıkıldığınızda ya da oradan ayrılmak istediğinizde diğerlerini ya da şartları suçlamak yerine var oluş şeklinizin öz değerlerinizle ya da bu dünyadaki gerçek var oluş şekliniz ile uyumlu olup olmadığını kolaçan edin.

Sevgiler
www.nefestr.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder