26 Ağustos 2012 Pazar

Transformal Nefes Hakkında



Doğulular yaşam gücünün bedene girişinin başlıca yolunun nefes olduğunu yüzyıllardır önce keşfetmişlerdir. Aslında çoğumuz az çok nefes almanın hayati önemi olan, biyolojik bir fonksiyon olduğunu biliyoruz ancak gereken önemi göstermiyoruz. Bugünkü yazımda çalışmalarımda sürekli kullandığım Transformal nefes tekniğinden bahsedeceğim.
Transformal nefes o çok bahsedilen beden, ruh ve zihin bütünleşmesini deneyimleyeceğiniz dünyadaki en güçlü arınma tekniklerinden biridir. Dr. Judith Kravitz tarafından keşfedilmiştir. Transformal nefesi diğer nefes tekniklerinden ayıran özelliği tekniğin içerisinde beden haritalama, olumlandırma ve tonlama gibi güçlü tekniklerinde yer verilmiş olmasıdır. Tüm bu teknikler transformal nefesin daha hızlı ve etkin sonuç alınmasını sağlamaktır.
Transformal Nefesin üç belirgin düzeyi vardır. Birinci düzey kısıtlanmış nefes kalıplarını açmak ve temizlemek ve böylelikle daha etkin ve kolay nefes almayı öğrenmek ile ilgilidir. Kapalı ve kısıtlı nefes modeli nedeniyle çoğu insan hava kapasitelerinin yalnızca küçük bir yüzdesini alabilmektedir. Transformal Nefeste bedenimizin içine alabileceğimiz hava miktarının yaşamda kabul edebileceğimiz iyilik ile doğrudan ilişkili olduğunu bilmekteyiz. Nefes alışımızı açarken ve genişletirken, yalnızca bedenin doğal iyileştirme kabiliyeti için daha fazla enerji ve destek sağlamış olmakla kalmayız, aynı zamanda iyilik alma ve yaşama kapasitemizi de büyük ölçüde arttırmış oluruz. Nefesimizin açık ve akıcı olduğu ölçüde yaşamın akışı içinde oluruz.
Transformal Nefes’in ikinci düzeyi nefesimizi kapatmamızın başlıca nedenlerinden bazıları temizlemeye başlamak ile ilgilidir. İkinci düzey bilinçaltında travmaların ve olumsuzlukların iyileştirilmesi için etkin bir biçimde çalışmaktadır. Bu, hepsi hücresel ve bilinçaltı düzeyde saklanmış olan eski ifade edilmemiş duyguları, olumsuz inançları, eski kayıtları ve geçmiş anıları kapsamaktadır. Tüm bunları bilinçaltında “sıkıştırıp” tutmanın başıca yollarından biri nefesimizi kapatmak ve kontrol etmektir. Bu süreci, kapalı yerlere doğru nefes almayı ve kendimizi bırakmayı öğrenerek tersine çevirebiliriz. Eğer nefesimizi tutarsak, olumsuzlukları da tutmuş oluruz. Deneyimlerin içinden açık nefes almaya devam ederek bu düşünceleri ve duyguları bütünler ve kalıcı olarak daha yüksek bir enerji biçimine dönüştürebiliriz. Bilinçaltını temizleyerek, doğum ve erken çocukluk dönemi ile ilgili travmalar, bilinçaltı ölüm dürtüsü, ebeveyn ve otorite konuları, kendi kendini sabote etme, yaşamın bu ve diğer tüm bölümlerinde bilinçaltına yerleşmiş olan bütün diğer olumsuzluklar gibi işlevi bozuk olan başlıca alanlar ele alınmış ve iyileştirilmiş olur.
Bilinçaltının alt kısımları bir kez açılmaya ve temizlenmeye başladığında, ruh veya bizim manevi farkındalığımızın yer aldığı düzey olan bilinçaltının daha yüksek düzeylerine bir açılım yaratır. Bu da bize Transformal Nefesin, daha yüksek yönlerimizle bilinçli olarak farkındalığı daha yüksek bir düzeyde bağlanan üçüncü düzeyini kullanma imkanı verir. Bazen üçüncü düzeyde insanlar başka boyutların ve kendileri ile ilgili daha yüksek yönlerin farkına vardıkça, gerçekten mistik deneyimler yaşarlar.
Her Transformal Nefes seansında bu üç düzeyin hepsi gerçekleşir, ancak her bir düzeyde geçirilen süre kişinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenir. Her nefes seansı ile birlikte daha hafiflemiş ve temizlenmiş oluruz ve daha fazla sevinç ve ilüzyonların ardına bakma ve içsel rehberimizi takip etme yeteneği ile dolarız.
Transformal Nefes Çalışması yaşam gayretimiz içinde daha güçlü ve sevinçli bir hayat yaşamak için kullanabileceğimiz en değerli yardımcı gereçlerden biridir. Doğru nefes alarak güncel yaşamsal olaylara daha rahat adapte olabileceğimiz gibi, eski yaşam deneyimlerini de iyileştirebiliriz. Herkesin her zaman rahatlıkla kullanabileceği bir tekniktir. Transformal Nefes ile tanışmıyorsanız, araştırın, yazılarımı takip edin. Ama öncelikle kendinize transformal nefes seansı hediye edin, günlük uygulama haline getirin ve bu arada zihinsel tutumunuzda ve yaşamınızda olabilecek değişikliklere hazırlıklı olun.
Sevgiler
Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.
www.yourwishisyourreality.com


(*) Nefes ile ilgili teknik bilgiler Sevgili Hocam Dr.Judith Kravitz’in özel notlarından alınmıştır. Transformal nefes konusunda daha fazla bilgi edinmek isterseniz Dr. Judith Kravitz’in “Derin nefes al, neşeyle kal” kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder