30 Ağustos 2012 Perşembe

Nefes Yaşam Enerjisidir.


Nefesimiz yaşam enerjisidir. Beden için gereken tüm oksijeni sağlar, zihin-beden bağlantısını birleştirir ve derinleştirir. Nefes çalışması solunum sistemini açmakla kalmaz, aynı zamanda kişinin stresi azaltmasına, farkındalığını yükseltmesine, duygusal travmalarını iyileştirmesine yardımcı olur. Hepinizin bildiği gibi sayısız nefes tekniği var. Ben, dünyanın en güçlü nefes tekniklerinden biri olan Transformal Nefes tekniğini uyguluyorum. Biz Transformal nefeste diyafram nefesi kullanırız. Diyafram nefesi ile solunum sisteminin tam kapasite ile kullanılması sağlanır. Aranızda solunum kapasitesini tam olarak kullanıp kullanmadığını öğrenmek isteyeniniz var ise aşağıdaki alıştırmayı yapabilir;
Önce bir müddet sessizce oturun ve nefes alış verişinize dikkat edin. Ve aşağıdaki soruların yanıtlarını vermeye başlayın. Verdiğiniz yanıtlar solunum sisteminizi tam kapasite kullanıp kullanmadığınız konusunda bilgi verecektir.

- Nefesinizi derin ve tam olarak karnınıza doğru alıyor musunuz (diyafram nefesi)?

- Nefes kolayca dışarıya salıveriyor musunuz yoksa havayı dışarıya üflüyor ya da püskürtüyor musunuz?

- Nefes alışınız ve verişiniz arasında duraklama oluyor mu?

- Nefes alışınız sığ mı? (kısa, derin değil)

- Korkmuş ya da öfkeli olduğunuzda veya heyecanlı ya da sevinçli olduğunuzda nefesinize neler oluyor?

Kısıtlı ya da sığ şekilde nefes aldığımızda zihnimize ve bedenimize gidecek olan enerji miktarını daraltırız. Aslında nefesin kısıtlanması düzenli olarak meydana gelmektedir. Örneğin korktuğunuzda ya da üzgün olduğunuzda çoğunlukla nefesinizi tutmaya ya da kısıtlı nefes almaya başlarsınız. Kendinizi koruma gayreti içinde olduğunuz için bunu yaparsınız. Gerçekte tam tersi bir durum oluşur. Yani o an deneyimden kaynaklanan olumsuz duyguyu/enerjiyi bedeninizin içinde bastırırsınız. Bu da “hücresel” hafıza olarak adlandırmış şeye sebep olur. Kısaca olayın “enerji”si bizimle kalıp“enerji alanı” mızın bir parçası haline gelir.



Biz Transformal Nefes çalışmalarında bu eski enerji kalıplarının salıverilmesi ve temizlenmesine odaklanırız. Bu da mevcut nefes alma, hareket etme ve daha bilinçli, özgür ve sevinçli yaşama yeteneğimizi genişletmemize izin verir. Bu yüzden nefesimize çok ama çok önem veririz. Hadi derin ve tam bir nefes alın, rahat bir nefes verin.

Sevgiler
Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.
www.yourwishisyourreality.com



(*) Nefes ile ilgili teknik bilgiler Sevgili Hocam Dr.Judith Kravitz’in özel notlarından alınmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder