6 Temmuz 2012 Cuma

İçimde Bilge Var!




İçimizdeki bilge, varlığını kabul etmesek dahi bir gün onu fark edeceğimizi bilir ve sabırla bekler. Onun bu koşulsuz bekleyişine karşılık biz ne yaparız? Bilge tarafımızın eksik olduğunu düşünürüz. Ve bilge kişilerin peşinden koşarız. Bilge kişiler tıpkı içimizdeki bilge gibi yardıma ihtiyacımız olmadığını bilirler. Sadece kendilerine bakarak kendi içimizdeki bilgeyi fark etmemize yardımcı olurlar.

Aslında eksik olan bir şey yoktur. Sadece eksik olduğunu düşündüklerimiz o sırada ortada yoktur. Değişimin sürekli olduğuna inandığımızda sorun kendiliğinden çözülecektir. Çünkü değişim devam ettiği sürece şu sıralar eksik olanın ileri bir tarihte ortaya çıkma olasılığı fazladır. Ben henüz içimdeki bilgeyi tamamıyla aktifleştirememiş olsam da sürekli ona ulaşmanın yollarını araştırır ve onu aktif hale getirecek ne var ise yaşamımda uygularım. Neler mi Yaparım? Kısaca anlatayım;

1. Dikkatim dışarıya kaydığında, çözümü dışarıda aramaya başladığımda içimde her şeyi bilen bir bilgenin var olduğunu kendime hatırlatırım.

2. Herkesi nasıl sevebileceğimin yollarını ararım. Özellikle de en çok kızdıklarım ile en çok ret ettiklerimi. Aslında onlar hiçbir zaman benim düşmanım olmadılar. Sadece yaşamımda böyle bir rol aldıkları için çok cesaretliler ve belki de bu evrende bulabileceğim en iyi guru onlar.

3. “Kesinlikle yapmam” dediklerimi yapmaya ya da şu “ yapamam” ın altında nelerin saklandığına odaklanırım. Bunu yaparken de içimdeki bilgenin bana yardım etmesine izin veririm. (Kesinlikle yapamam dediklerimiz belki de en çok yaptıklarınızdır)

4. Bazen her ne oluyor ise geri çekilmeyi seçerim. Sürekli orada olmayı arzulayan egomu ehlilileştirmeye odaklanırım. İçimdeki bilgenin bilgeliğini konuşturmasına izin veririm. ( bu madde de çoğu zaman başarısız olduğumu kabul etmeliyim!)

5. Tekrar baştan başlamam gerekse bile arzularımın gerçekleşmesine hizmet etmeyen ne var ise onları yaşamımdan çıkartabilmenin yollarını ararım. (Bu maddede zorluk yaşarsam 3 ve 4.maddeleri kendime hatırlatırım.)

Son olarak yukarıda yazdıklarımı denemeye karar verdiğinizde deneyimlerinizi kimseyle paylaşmamanızı öneririm. Bunları bugünlerdeki en büyük sırrınız olarak saklayın ) Hadi bu yıl bir değişiklik yapın ve içinizde var olan bilgeyi söz hakkı tanıyın!

Sevgiler

Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.

www.yourwishisyourreality.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder