24 Aralık 2017 Pazar

Yeni Yıla Hazırlık 2: Kalpten Gelen Bir Niyet için Çağrı



Yaşam enerjimiz sürekli yüksek seviye de kalsaydı. Değişmeseydi ne kadar güzel olurdu. İsterseniz şöyle bir geçmişe gidin. Ve yaşam enerjinizin yüksek olduğu bir anı hatırlayın. O anda içerisindeyken endişe, kaygı, korku dolu düşünceler etkili olabildi mi? Tabii ki hayır! İşte sırf bu yüzden de yaşam enerjimizi yükseltmek çok önemli.

Ben enerjimi yükseltmek için nefes yaparım, fırsat buldukça da inzivaya giderim. İnzivadayken kafam tamamen boşalır. Tabii ki zihnimde bazı negatif düşünceler olur. Fakat hiç birisi beni negatife yönlendirecek güce sahip değildir. Ekim ayında aynı amaçla Tibetli bir Lama (öğretmen) tarafından idare edilen Budist manastıra gittim. Manastırdaki rahiplerin çoğu da çocuktu. Geçinme zorluğu yaşayan aileler, karınları doysun, iyi eğitim alsınlar diye çocuklarını bu manastıra bırakmışlar. Çocuklara burada hem çok iyi bakılıyorlar hem de iyi bir kalbe sahip olmanın yolu gösteriliyor. 

Çocuklar tüm insanlığın mutlu olması, herkesin acılarından ve acılarının sebeplerinden özgürleşmeleri, neşe, coşkunun hayatlarından eksik olmaması, ayrımcılığın sona ermesi için çağrıda bulunarak günlerine başlıyorlar. Okuma yazma derslerinin yanında yaşarken acı, öfke, kıskançlık, gurur ve şüpheyi nasıl yönetebileceklerini öğreniyorlar. Bunun için de öfke, kıskançlık, şüphe, pişmanlık, gurur vb. gibileri alt edebilmek için 84.000 değişik öğreti üzerinde çalışıyorlar. Kısaca, dünyanın bir yerinde sizin mutlu olmanız, acı çekmemeniz için evrene çağrılar yapan insanlar var.  

Çocukların bu durumunu görünce insanın aklına şöyle bir şey geliyor. Felaket habercilerinin söyledikleri gibi ümitsiz durumda değiliz. Hala iyi şeyler yapma iç güdüsüne sahip insanlar var bu gezegende. Tıpkı o çocukların yaptığı gibi bizler de yeni yılda başkalarının mutlu olması için çağrıda bulunabiliriz. Bu çağrıları daha da güçlendirmek için fiziksel, sözel ya da zihinsel olarak acımasız olmaya son verebiliriz. Çünkü dedikodu yaparak, insanları tersleyerek, kötü sözler söyleyerek, yalan konuşarak sözel olarak, insanlar hakkında kötü düşünerek zihinsel olarak başta kendimize olmak üzere diğerlerine karşı son derece acımasız olabiliyoruz.

Geçmişte hepimiz çocuktuk. Daha kısıtlı imkanlarımız olduğu halde acımasız olmadık. Şimdilerde daha geniş imkanlara sahibiz. Acımasız olmamayı başarmak daha kolay. Bunun için de gerekli olan; “Kalpten Gelen Bir Niyet”. Dilerseniz 2018 yılı boyunca tıpkı küçük rahipler gibi tüm insanların mutluluğu için çağrıda bulunabilir ve acımasız olmamayı dileyebiliriz.

Tüm canlılar acılarından ve acıların sebeplerinden kurtulsunlar, 
Tüm canlılar mutlu olsunlar ve nasıl mutlu olabileceklerini bilsinler
Hayatlarından neşenin eksik olmasın, tüm canlılar ayrımcılıktan özgürleşsinler
Bunu sağlamak için fiziksel, zihinsel ve sözel olarak acımasız olmamaya niyet ediyorum


Dilerseniz: Bu çağrıyı her gün üç defa tekrarladıktan sonra bir ya da iki dakika kadar tüm bunların gerçekleşmesi durumunda sizin ve diğerlerinin hayatının nasıl bir hale geleceğini düşünün. Bu çağrının gerçekleşmesi durumunda bugünlerde sizi en çok rahatsız eden şeylerin nasıl etkileneceğine bakın. 

Her Daim Sevgi ve Işıkla
www.Nefestr.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder