27 Aralık 2016 Salı

Sağlık ve Nefes - I



Doğru nefes alıp vererek solunum sisteminizin tamamını kullanmaya başladığınızda bedene giren oksijen miktarını arttırırsınız. Bedendeki oksijen miktarının artmasıyla, enerjiniz artar ve böylece kendinizi daha iyi hissetmeye başlarsınız. Zaten bu yüzden doktorlar moralimizi yüksek tutmamızı tavsiye ederler. İnandığım bir şey var ki;  “Tek bir transformal nefes seansı moralinizi yükseltmeye yeter”

Tıbbın sağladığı faydalar göz ardı edilemez, hastalandığımızda, tabii ki doktorlara başvuracağız. Fakat Transformal nefesin, moral düzenleyici gücünü de yabana atmamalıyız. Mesela; Transformal nefes, İngiltere’de 2014 yılında, yetkili kurumlarca “Tamamlayıcı teknik” ödülüne layık görülmüş.  Kendi tecrübelerime dayanarak, söyleyebilirim ki diyafram nefesi yapılarak astım, migren ve tiroit, stresin etkileri azaltılabilir. Bu ve bundan sonraki birkaç yazımın içeriği Transformal nefesin rahatsızlıklar üzerindeki tamamlayıcı etkisinden bahsetmek istiyorum.  Hadi, önce Astımla başlayalım;

Hepinizin bildiği gibi astımın endişe ve stresle direk bağlantısı var. Astımı olanlar, yeteri kadar oksijen alamadıklarını düşünerek daha fazla nefes almaya odaklanırlar. Öyle ki, zaman zaman nefes verirken dışarı atılan karbondioksit, kısıtlanmış olur.  Karbondioksit miktarı arttığında, akciğerlere alınan oksijen miktarının azalacağından, astım hastası endişelenecek, korku hissi gelecektir. Fakat kişi, diyaframını kullanarak nefes alıp vermeye başladığında oksijen ve karbondioksit oranı dengeye gelecek, kişi kendini daha iyi hissetmeye başlayacaktır. Daha da önemlisi morali her daim yüksek olacaktır!

Transformal nefes tekniği hakkında, stresi süratle ortadan kaldırmak için kullanılabilir dersek yanlış olmaz.

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder