31 Mayıs 2016 Salı

Kafasına Göre Takılma İşi Nasıl Gerçekleşir?



Eylemlerle ilgili önemli bir şey var ki o da, kim olduğumuzu belirlemeleridir. Aslında mekanizma çok basittir. Zihindeki tema mutluluk ise mutlu, çaresizlik ise çaresiz, öfke ise öfke temalı eylemlere yöneleceğiz. “Ben ne söylersem söyleyeyim, ne yaparsam yapayım, sen kendi bildiğini okuyorsun” dediğinizde karşınızdakinin söylediklerinize anlam verememesinin sebebi ikinizin de zihninde aynı durum için farklı bilgiler olmasıdır. Zihinde var olanı sorgulamadığımız sürece bu durum böyle devam edecektir.

Arada bir hayattan çok sıkıldığınızı düşünmenizin sebebi sürekli zihinde var olan bilgiye göre yaşadığınız içindir. Kendi kafanıza göre takılmaya devam ettiğiniz sürece sıkılmaya devam edeceğiniz kesin. Bu noktada bilge bir hocanın bir lafını paylaşmak istiyorum. “Evrende iki tür varlık sıkılmaz. Biri Buddha, diğeri ise sürekli aynı otlakta otlayan inek.”

Zihnin bu mekanizmasını, pozitif yönde kullanmak yani zihnin bakımını yapmak ona sahip olanın sorumluluğundadır. Bu konuda bir şeyler yapmadığımız sürece kendimizi gerçeği görmekten, hissetmekten, dokunmaktan alıkoymaya devam edeceğiz. Hatta, barışı, sevgiyi ve şefkati anlamakta zorlanacağız.


Bir sonraki yazımda zihne bakım yapmanın neleri gerektirdiğinden bahsedeceğim.

Her daim sevgi ve ışıkla


Sibel Kavunoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder