7 Haziran 2015 Pazar

Niyet Etmek mi? Arzu Etmek mi?



Niyet etmek ile arzu etmek birbirinin aynı gibi görünseler de aslında birbirlerinden çok farklılar. Örneğin, niyet etmek evrende var olan sebep-sonuç ve değişim gibi evrensel yasalarını dikkate alır.  Arzu etmek ise gücünü hiç bir evrensel yasaya takılmamaktan alır. Niyet etmek bizi yaşama bağlar. Arzu etmek ise tüketir, Niyet eden kişi anda kalır, arzu eden kişi için ise anda kalmak zordur. Gelin bu farklılıkları biraz daha derinliğine analiz edelim.

Arzu eden bir kişi, arzu ve isteklerine sıkıcı tutunur, arzularının peşinde koşarken “ bu yolda her şey mubahtır” sloganını kullanır. Örneğin, sahip olmak istediği şey başkasına ait olsa da, ona sahip olabilmek için ne gerekiyorsa onu yapar. Hatta bütün bu yaptıklarının normal olduğuna inanır. Bu tarz davranış şekilleri maalesef, kafa karışıklığı, hayal kırıklıkları, tatminsizlik, öfke ve kızgınlık ile sonuçlanacaktır.

Niyet etmek ise gücünü değişim ve sebep sonuç yasalarından alır. Niyet eden bir kişi,  arzuladığı şeye sahip olmak için önce çok çalışıp para kazanır, kazandığı para ile de arzuladığı şeyi satın alır. Attığı her adımın niyetinin gerçekleşmesinde payı olduğunun farkındadır. Bu yüzden de özellikle kendine ve başkalarına karşı tepkisel olmamaya özen gösterir.

Sonuç olarak, hem arzu edenin hem de niyet edenin  arzu ve istekleri gerçekleşir.  “O zaman bu kadar hassas olmaya ne gerek var?”  diyenleriniz varsa unuttuğunuz çok önemli bir şey var. O da; başkalarına ve  kendimize karşı takındığımız tavırların karmamızı direk etkileyeceğidir. Zaten niyet etmek ile arzu etmenin arasındaki en temel fark da budur.

Karma, aksiyon anlamına gelir. Kişinin niyet ve eylemleri ile şekillenir. Arzu etmeyi savunanlar, arzularını gerçekleştirmek için “Bu yolda her şey mubahtır”  sloganını savunduklarından başkalarına karşı tepkisel davranabilirler. Böylelikle kötü bir karma yaratma olasılıklarını arttırırlar. Niyet etmeyi savunanlar ise sebep-sonuç ve değişim yasasına inandıklarından başkalarına zarar vermemeye özen göstererek iyi bir karma yaratma olasılıklarını sürekli arttırırlar. Tepkisel olmamanın başka bir faydası da, anda kalabilmeyi kolaylaştırmasıdır.  

Siz hangisini tercih ediyorsunuz? Niyet etmek mi? Arzu etmek mi?

Her Daim Sevgi ve Işıkla

www.nefestr.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder