2 Kasım 2014 Pazar

İlişkilerde Bilgeliği Konuşturmak Nasıl Olur?



Birisi size zarar verir ya da kötü davranırsa onun hakkında ne düşünürsünüz?

Çok kötü ve çok zalim bir insan olduğunu düşünürsünüz, Öyle değil mi?

İnsanları yaptıkları davranışları ile özdeştirdiğimizde gelecekte neler olacağından bağımsız olarak bir sonraki adımı da belirlemiş oluruz. Bir sonraki adım, ya o kişiyi kabul etmek ya da reddetmek olacaktır. İsterseniz bu iki durumu kısaca analiz edelim.

Kişiyi yaptığı davranıştan ötürü reddettiğimiz durumda kızar ve hatta sözel olarak hakaret ederiz. Bazılarımız fiziksel olarak zarar vermeyi dahi düşünebilir. Aslında bizi üzen kişinin kendisinden çok bize karşı olan davranışıdır. Aslında söz konusu davranışta bulunmasaydı, onu hala sevmeye devam edecektik!

Kişinin yapmış olduğu davranışı kabul ettiğimiz durumda ise kendimizi kötü hisseder, “Bana çok kötü davrandı, artık bunun affedilecek tarafı yok” diyerek kendimizi haklı çıkartmak isteriz.  Aslında bu tarz durumlarda, kötü davranışı kabul etmenin o davranışı onaylamak anlamına gelmeyeceği düşüncesini benimsersek büyük bir rahatlama olacaktır. Bu tarz bir bakış açısı, tuhaf gibi görünse de gerçek niyetimizin negatif enerjiyi artırmaya son vermek olduğunu kendimize hatırlattığımız da bu tuhaflık ortadan kalkacaktır.

Bilinen bir gerçek şu ki, herşey zamanla değişir. Örneğin10-20 sene önce bazı olaylara karşı takındığımız tavır, şu ankinden çok farklıdır. İşte bu gerçeği dikkate almadan insanları yaptıkları davranışlarıyla özdeştirdiğimizde, geriye negatiften başka bir seçenek kalmayacaktır.

Bütün bu açıklamalarıma rağmen, kişi ile davranışını özdeştirmeye devam etmeye kararlıysanız bu sadece sizin bileceğiniz bir şeydir. Mevcut düşünceye tutunduğunuzda yaşamınızda negatif enerji yarattığınızı bilerek hayatınızı sürdürmekte özgürsünüz. Ancak bu durumda hayatınızdaki negatif enerjinin sorumlusunun bizzat kendiniz olduğunu da kafanızın bir köşesine yazıverin.

Unutmayın ki, bu bakış açısını benimsediğinizde ilişkilerinizde bilgeliğinizi konuşturmuş olacaksınız.


Her Daim Sevgi ve Işıkla,




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder