5 Mart 2014 Çarşamba

Duyguları Arındırmak Mümkün mü?



Duygusal olmak, çok güzel olsa da zaman zaman başımıza iş açtığı da olur.  Peki, duygular en çok ne zaman başımıza iş açarlar?

Duygular,  geçmişin düşünceleri ile geleceğin öngörülerinden ilham aldıklarında başımıza iş açarlar. Bu tür anlar var olmayanın varmış mı gibi göründüğü anlardır.  Geçmişte bizi üzen bir olay olduğunda bilinçaltına “ Bir daha olmasın”  komutunu veririz. O zaman bilinçaltı, lambanın cininde olduğu gibi benzer deneyimin bir daha gerçekleşmemesi için yeni inançlar yaratır. Ama bu arada öfke ve nefretin de doğmasına sebep olur. Her doğum sürecinde olduğu gibi öfke ve nefret doğduğunda, yaşlanma ve ölüm süreci de başlayacaktır. Yaşadığımız sürece bu şekilde bir sürü doğum gerçekleşir. Bir kez doğan ölene kadar bizimle kalır ve her geçen gün duyguları kontamine ederler. Bu yüzden de güzel tohumlar ekmek, duyguları arındırmak çok önemlidir Nefes ve meditasyon (*) duyguları arındırılmasında çok etkilidirler. Transformal Nefes ile duyguların arındırılma mekanizması şöyledir; 

Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi biz Transformal nefeste, diyafram nefesi yaparız. Diyafram nefesi yaparken birbiri ile bağlantılı nefes alıp veririz. Bağlantılı nefes ile bedendeki yaşam enerjisi kolayca aktive edilir. Ana amaç, anda kalmak yerine sürekli geçmişe sürükleyen, endişe ve korkuyu hatırlatan enerjiyi bedenden dışarıya atmaktır. Ancak bilindiği gibi enerji yok edilememektedir. Sadece suyun buz ya da gaz haline gelmesi gibi enerjinin formu değiştirilebilmektedir. İşte biz de enerjinin formunu değiştirmek için birbiri ile bağlantılı nefes yapar, bedendeki durağan enerjiyi yükseltiriz. Bu şekilde bizi tutan, enerjinin formu da değişmiş olur. Zaten bu yüzden de nefes çalışmaları sonrasında zihnimiz berraklaşır kendimizi hafiflemiş ve rahatlamış hissederiz.   

Ben her gün sürekli nefes yapıp, sonrasında ise kendimle bir müddet baş başa kalırım yani meditasyon yaparım. Kendimi dışarıdaki kötü güçlerden korumak yerine doğumuna sebep olduğum nefret ve öfkemi dönüştürmeye odaklanırım.  Çünkü içerideki kötü güçler dışarıdakilere göre daha zorludurlar ve beni hep hazırlıksız yakalarlar. Bu yüzden de gerçek düşmanıma odaklanmayı tercih ederim. Tabii bir de bu niyetimi unutturmasın diye Allaha dua ederim.

Her Daim Sevgi ve Işıkla



(*) Nefes Farkındalığı I-II-III- IV
http://www.milliyet.com.tr/nefes%20ve%20yasam%20kocu-sibel%20kavunoglu/nefes-farkindaligi-egzersizi-i--nefesle-bir-olma--teslimiyet-saglik-1747438/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder