18 Nisan 2013 Perşembe

Rahatlamayı Seçebilir Misiniz?




Hayal kurma yeteneğimiz bazen var olmayanı varmış gibi gösterebilir. Hayal kurmanın bu özelliğinden faydalanabilmeniz için “hayal kurun, arzularınız gerçekleşsin” derler. Arzuların gerçekleşmesine yönelik hayal kurmak güzeldir. Ama bazen gerçekte var olmayanı var saymak sihirbazların yaptığı illüzyona benzeyebilir.  Bu tür illüzyonlar, sinir sistemimizi dahi kandırabilir.  Öyle ki,  sinir sistemi şu an var olmayanı var gibi kabul edip gerekli hormonların salgılanması için salgı bezlerine emir gönderir.  Bu emre istinaden hormonlar salgılandığında, kendimizi stresin merkezinde buluveririz.  

Hayal kurma yeteneğimizin, yeni bir senaryonun üzerinde çalışmak yerine geçmişteki anıları bugüne yansıtarak hayatımızda istediği gibi at koşturmasına izin verdiğimizde rahatlamayı da unuturuz. Geçmişte yaşamak bizim yarattığımız bir illüzyondur,  hâlbuki geçmiş hiçbir zaman tekrarlanmaz. Her şey bir şekilde zaman içinde hep değişir ve değişmeye de devam edecektir. İllüzyonun tarafını seçtiğimiz sürece güvenlik alanımızı oluşturmak adına yaşamımızı da kurgularız. Bu kurgulara tutundukça da zor yaşamdaki yerimiz daha da sağlamlaşır. Bu kurguları bırakmaya karar verdiğimizde ise rahatlar, stresten uzaklaşırız. En önemlisi, daha kolay bir yaşamımız olur. Unutmayın, sinir sisteminin davranış şekillerine bağımlı olma programı yoktur. O özgürdür. Derin nefes alıp rahatlamaya başladığınızda hemen bu duruma uygun aksiyonlar alacak yani bizi rahatlatan hormonların salgılanması yönünde emir verecektir. Burada önemli olan tek şey, sizin rahatlamayı seçmenizdir.

Rahatlamayı sağlayacak tek yöntem ise transformal nefes, yoga, meditasyon yani içerisinde nefes olan her şeydir. Bunları seçtiğinizde ise stres istediği gibi titreşemeyeceğinden yok olup gidecektir.

Hadi ne duruyorsunuz hemen şu an rahatlamayı seçin!

Her Daim Sevgi ve ışıkla
www.nefestr.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder