30 Mart 2013 Cumartesi

Bu İşte Bir Terslik Var



Kişisel gelişim kitapları “kendinizi tanımanın” öneminden bahseder, “Sizi neler mutlu eder?”, “Severek yaptığınız şeyler nelerdir?“, “Küçükken hangi oyunları oynardınız? ” ya da “Küçükken ne olmak isterdiniz” gibi sorulara yanıt vermenizi isterler. Bu tür basit ama güçlü sorular gündeme geldiğinde; “Ya boş ver, işin mi yok bırak şu kuş böcek soruları, hayat güzel, kafanı fazla yorma” diyorsanız mevcut durumunuzdan çok memnunsunuz demektir. Aradan yıllar geçip de ‘Neler Oluyor, bu işte bir terslik var galiba” dediğiniz bir an geldiğinde ise var oluş tarzınızı artık sevmiyorsunuz demektir. Aslında “ Neler Oluyor, bu işte terslik var galiba” sözcüğünün arkasında geçmişteki güçlü bir niyet saklanmaktadır.  Ve bu niyet “Neler Oluyor” sorusuna yanıt bulmak için elinden geleni ardına koymaz. Bir de bakmışsınız bir kişisel gelişim uzmanı ya da bir gurunun karşısında basit ama güçlü soruları yanıtlamaya başlamışsınız. Bundan sonrasında ne mi olur?  Yaşamın sırları tek tek görünmeye başlar. Düşman dedikleriniz dost, dost bildiklerinizin ise düşmanınız olur.

Kısaca “Bu işte bir terslik var galiba” dediğiniz de gerçek yolculuğunuz başlamış demektir. Bu yolda ilerken ihtiyaç duyacağınız şeylerin başında sevgi ve şefkat gelir. İçinizdeki enerjinin frekansı sevgi ve şefkatinkine yaklaştıkça sırlar açığa çıkacaktır. Sevgi ve şefkat olmadan gerçeği mutlulukla karşılamak zordur. Çünkü gerçek çok korkunçtur ve de acı verecektir.

Bu yolda ilerlerken tek engeliniz; hayatınızdaki her şeyin aynı kalacağına inanmaktır ve bu da tıpkı Don Kişot gibi gerçekle savaşmak anlamına gelir.

Bu yolda ilerlerken size en çok yardımı dokunacak olan ise disiplinli ve sabırlı olmaktır.

Bu yolda ilerlerken size en iyi desteği verecek guru ise başkalarına verdiğiniz nasihatlerde saklıdır. İçinizdeki guru size en uygun olanı bilir ve başkalarına verdiğiniz nasihatlerle kendini gösterir. Bu nasihatleri bizzat yaşamınızda uygulamadığınız sürece dostlarınıza hep aynı nasihatleri vermeye devam edecek ve sonunda sıkıcı bir insan olarak bilinmeye başlayacaksınız.     

Sevgiler
www.nefestr.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder