15 Ağustos 2012 Çarşamba

Gerçeğiniz Arzu ve İsteklerinizdir



Geçenlerde bir dostum, yazılarımın sonuna eklediğim “Gerçeğiniz Arzu ve İsteklerinizdir “ cümlesi hakkında yorumda bulunmuş. Bugünkü yazımda dostumun yorumu ile birlikte verdiğim yanıtı da sizlerle paylaşmak istiyorum. İşte dostumun yorumu;

“Gerçeğiniz Arzu ve İsteklerinizdir “ demişsiniz. Egonun yazdırdığı bir sözcük diye düşünüyorum. Arzu ve istekler nefs'tir. Hayatımızdaki yenmemiz gereken ilk şey nefs olmalıdır. Ego bir yanılgıdır. hayatımızdaki acıların kaynağı da arzu ve istekler değil midir? Tasavvuf budizm karışımı konuşuyorum, Ama tüm spiritüel bilgiler de bunu söyler. Spiritüalizm ile ilgili olmayabilirsiniz sadece yazılarınızı çok sayıda kişi okuyor, olumsuz mesaj olmasın istedim”

Sevgili dostum çok güzel bir noktaya parmak basmış. Arzularımız bizi yanıltabilir. Arzuların yanıltan tarafının kaynağı geçmişin anıları ile geleceğin öngörüleridir. İkisi de doğru hizmeti vermezler. Birisi tarihi geçmiş konserve salça diğeri de konserve haline getirilmemiş yaş domatestir. İkisi de yemek pişirirken kullanacağınız salçanın güzel lezzetini vermeyecektir. Durum böyle olunca da aç kalma tehlikesi içine girersiniz. İşte mutsuz olma hali de böyle bir şeydir. Bu yüzdendir ki kişisel gelişimde nefsi yenmenin öneminden bahsedilir. Ben de sürekli arzularımı izlerim.  Çünkü arzularımın yarattığı dünyanın bilincimin yansıması olduğuna inanırım. Arzularımın yarattığı dünyayı nasıl dönüştüreceğime odaklanarak nefsimi ehlileştirmeye çalışırım.


Ego konusuna gelince; var olan hiç bir şey yok edilemeyeceğinden ego da yok edilemeyecektir. En iyi çözüm onunla birlikte yaşamayı öğrenmektir. Aslında ego içimizdekinin yansımasıdır. Bu da seçim hakkımız olduğunu gösterir. Çünkü egonun kaynağı bensem değiştirme ya da değiştirmeme gücü bende demektir. Kendimiz için en iyisini istemek en doğal hakkımızdır. Bunun içinde öncelikle ( belki de sıklıkla) arzularımızı kolaçan etmeliyiz. Hayatımızda olanların gerçek arzumuz ile uyumlu olup olmadığına bakmalıyız. Uyumlu değilseler hayatımızdaki bazı şeylerden vazgeçme ve yerine yenisini alma ritüelini bir an evvel başlatmalıyız. İşte bu noktadan itibaren egoyu ehlileştirme çalışmaları başlamış olacaktır ki bu da kibir, gurur, öfke olmaksızın egodan faydalanma halini getirecektir. İşte o zaman ego sizin gibi evrenin yararına hizmet etmeye başlayacaktır. Tabii böyle bir arzunuz var ise !

Sevgiler

Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.

www.yourwishisyourreality.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder