7 Eylül 2018 Cuma

Hedef ve Niyetiniz Birbiriyle Bağlantıda mı?


Hedefler, ilham vericidirler, kaynakların nasıl kullanacağı konusunda bize yön verirler. Niyetler ise nasıl düşüneceğimiz, nasıl hareket edeceğimiz, nasıl konuşacağımız konusunda yön verirler. Geçmişte gerçekleştirdiğiniz hedeflerinize şöyle bir göz atın. Hedefinizi gerçekleştirirken söylemlerinizle, aksiyonlarınızla kendinize ve diğerlerinize zarar verdiğiniz oldu mu? 

Zarar vermişimdir diyorsanız, hedef ve niyetiniz arasındaki bağlantı kopmuş demektir. Sadece hedefe odaklanarak ilerlemek tabii ki insanı başarıya götürecektir. Fakat bu başarı, tatmin duygusunun çok fazla hissedilmediği bir başarı olacaktır. Hedef ile niyet arasındaki bağlantının sürekliliği an ve an farkındalık gerektirir. Farkındalık yoksa bağlantı da olmaz. 

Niyet ortalarda gözükmüyorsa, kendinizi boşluk içinde, tatminsiz, hayat amacınızı arar bir şekilde bulabilirsiniz. Bu dünyanın sonunun geldiği anlamına gelmez. Çünkü her zaman niyetinizi hatırlayarak yeniden başlayabilirsiniz. Niyetinizle sürekli bağlantıda olduğunuz da kendinizi yargılamadan, herhangi bir suçlu aramadan kendinizle birlikte olursunuz. Böyle bir enerji içinde olmayı kim istemez ki! Peki, niyetinizle nasıl bağlantıda olursunuz? 

Bu sorunun yanıtı çok basittir. Niyetinizi an ve an hatırlayarak niyetinizle bağlantıya girersiniz. İsterseniz bir örnek yapalım. Diyelim ki niyetiniz huzur ve barış içinde olmak. Hatalı teslim edilen malı geri iade etmek üzere satıcı firmanın müşteri hizmetleri servisi aradığınızda, karşınızdaki kişi söylediklerinizi anlamamış gibi yapıyorsa tepki vermeden önce durun. Sonra hemen huzur ve barış niyetinizi kendinize hatırlatın ki uzlaşmacı tavrınız ortaya çıksın. İlk başlarda ortaya çıkmasa bile çıkmış gibi davranın, birkaç denemeden sonra o zaten ortaya çıkacaktır. Uzlaşmalı tavrı kullanmayı seçtiğinde karşınızdaki kişiyle enerjisel olarak bağlantıya geçersiniz. Bu şekilde müşteri hizmetleri yetkilisinin sorununuzu çözme olasılığınız artar, hatta çözer diyebilirim. Tabii bu arada gerçekleşen şey huzur ve barış niyetinizdir. Malla ilgili sorununuz çözümlenmiş olması değil. Malla ilgili sorununuzun çözümlenmesi hedefinizin gerçekleşmesi, o sırada huzurlu ve barış içinde kalmanız ise niyetinizin gerçekleşmesidir. 

Niyet sizi siz yapandır. Bu yüzden ona güvenebilirsiniz. Onun gücünü yabana atmayın.Tamam hazırım diyorsanız yapılacak ufak işimiz var. Bu ufak iş, niyet temizliği. Başka bir deyişle niyetleri arındırmak. 

Niyetleri arındırma süreci, niyetlerin kâğıda yazılmasıyla başlar. Bu etabı tamamladıktan sonra bir sonraki aşama niyet listenize olan bakış açınızı arındırmaktır. Bu konuya bir sonraki yazımda devam edeceğim.  


Her Daim Sevgi Işıkla





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder