14 Aralık 2015 Pazartesi

En Büyük Korkunuz Ölüm mü? Yoksa Yaşamak mı?



Yeni yıl, umudun en çok hissedildiği  anlardan biridir. Her yeni yılda, taze başlangıçlar yapmak isteriz. En önemlisi, hayatımızı tekrar gözden geçirme fırsatını yakalarız. Mesela bazılarımız her yeni yıla özel “ mutlaka yapılacaklar “ listesi hazırlar. Ben “ Mutlaka yapılacaklar”  listesini 2006 senesinden beri yaparım. O zamanlar gerçekleşmesini istediğim şeylerin sayısı yüz yirmi beşti. Şimdilerde ise bu rakam yediye indi.

Ne istediğine karar veremeyen, risk almaktan korkan ve başkalarına endeksli yaşayanlar için bu listeyi hazırlamak büyük bir fırsat olabilir! Listenizi yaptıkça gerçekleşmesini istediklerinize daha da yaklaşırsınız. Bunun tek bir anlamı vardır. O da, istekleriniz hızla gerçekleşir. Bunun dışında, listeyi her yapışınızda hayatınızı gözden geçirme fırsatını yakalarsınız. Endişelerin hayatınızı nasıl yönettiğini, anda kalmak yerine geçmiş ve gelecek arasında gidip gelerek zaman kaybettiğinizi fark edersiniz. Geçmiş ve gelecek arasında gidip geldiğinizde ya kendinize acır ya da başkalarını suçlarsınız. Olmuş bitmişe ya da daha henüz olmamışa odaklandığınızda hareket geçemez, tembelleşirsiniz.

Hadi isterseniz harekete geçin ve hemen eline kağıt, kalemi alsın ve bu sene gerçekleşmesini isteklerini yazsın. Unutmayın, zihninize düşen her “mutlaka yapılacakları” gerçekleştirme potansiyeliniz vardır. Şu an gerçekleşmemiş olmalarının tek sebebi odaklanmamış olmanızdır. Bir şeye ne kadar odaklanırsanız, kadar yaklaşır. Bu çekimi hızlandırmak sizin elinizde..


Listenizi bitirdikten sonra şöyle bir göz gezdirin. Bazıları hakkında “gerçekleşmesi imkansız ” şeklinde düşünceleriniz varsa onlara karşı enerjinizi yumuşatacak kişisel gelişim fırsatlarını değerlendirin. Örneğin nefes yapın, meditasyonu deneyin. Bu iki çalışmayı birlikte yapanlar bilirler, en uzakta görünen “ mutlaka yapılacak”  olanlar dahi yakınlaşır. Bunun en güzel ispatı, hafta sonları yapmış olduğum yoğun nefes programlarıdır... Çalışmaya katılanlar cuma akşamı gerçekleşmesini istedikleri şeyleri listelerler. Pazar günü akşamı geldiğinde ise cuma günü akşamı yazdıklarına şöyle bir bakarlar ve hepsinin de kolayca gerçekleşeceğine inanarak ayrılırlar. İsteklerini onlara gerçekten inandığınızda sizin olurlar..... Ben yapmak istediğim şeylere hep inanırım, bugüne kadar çoğu da gerçekleşti..

Her Daim Sevgi ve Işıkla
www.Nefestr.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder